İsmail Küçükkaya'dan 'kadın moderatör' eleştirilerine cevap: 'Meselenin sadece seksi taraflarıyla ilgileniyorlar'

%C4%B0smail+K%C3%BC%C3%A7%C3%BCkkaya%E2%80%99dan+%E2%80%99kad%C4%B1n+moderat%C3%B6r%E2%80%99+ele%C5%9Ftirilerine+cevap:+%E2%80%99Meselenin+sadece+seksi+taraflar%C4%B1yla+ilgileniyorlar%E2%80%99
ABONE OL

Ekrem İmamoğlu- Binali Yıldırım münazarasını yönetecek olan İsmail Küçükkaya, canlı yayında kadın moderatör eleştirilerine cevap verdi. Kadın ruhunu ve duygusunu kadınlardan daha iyi yansıtabileceğini iddia eden Küçükkaya'nın konuyu kapatmaya çalışması da dikkat çekti.

Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım'ın Pazar günü birlikte katılacağı ortak canlı yayında moderatörlük yapacak olan İsmail Küçükkaya bugün Fox TV'de yayınlanan 'Çalar Saat' programında HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ı konuk etti.

Küçükkaya, Paylan ile sohbeti sırasında ortak canlı yayında kadın moderatör olmalı tartışmalarına cevap verdi.

Program sırasında Garo Paylan'ın da "Üç erkek konuşacaksınız. Burada bir keşkemiz var" diyerek kadın moderatör konusunu açınca İsmail Küçükkaya herhangi bir görevi sadece kadın olduğu için kadın yapsın demenin yanlış olduğunu belirtti ve şunları söyledi.

"Bu tartışmaya girmezdim ama ben ömrüm boyunca gazete yönettim 5 yıl, Ankara temsilciği yaptım. Kadın meselesini 6 yıldır en çok gündeme getiren benim. Fakat şu çok yanlış, sen de aynı hataya düşmüşsün. Benim çok başarılı kadın gazeteci arkadaşlarım var, benden çok daha başarılılar, bu işi benden çok daha iyi yapacaklar, hiçbir kuşkum yok. Fakat, bir ortak yayını ya da herhangi bir görevi sadece kadın olduğu için kadın yapsın demek bu meseleyi anlamamaktır. Yanlış bu"

Garo Paylan'ın "Biz olsak bir erkek bir kadın gazeteci olmasını önerirdik. Birlikte bu moderasyonu yönetmesi yönünde olabilirdi. Biz hem bir kadın temsili hem erkek temsili olmasını önemsiyoruz. Biz de eş başkanlık sistemi var biliyorsunuz ki. Bizde bir erkek bir kadın başkan var. Bizde büyük kurullarda en az %50 kadın yer alır" diyerek ısrar etmesi üzerine de İsmail Küçükkaya "meselenin seksi tarafıyla ilgileniyor" diyerek sözlerine şöyle devam etti: "

Birçok kadın meslektaşım, şöyle yazmışlar. İsmail de çok iyi sunacaktır ama filanca kadın da olsaydı… Meseleye şöyle bakmamız lazım; yalnızca kadın veya erkek değil. Ben bir şey diyeyim mi, kadın duygusunu ve ruhunu ben herhangi bir kadından daha fazla yansıttığıma inanıyorum.

Ama şöyle tartışılmalı: Bu adam ne yapmış, 5 yıl Ankara temsilciliği, 5 yıl genel yayın yönetmenliği yapmışım, 6 yıldır Türkiye’nin en çok izlenen, en çok güvenilen isimlerindenim. Bunlar tartışılmalı. Ama meselemiz şu olmalı; siyasetin yarısını, parlamentonun yarısını kadınlardan oluşturmalıyız ya da kadın işçilerin yaşadığı sıkıntıları gündeme getirmeliyiz. Yoksa meselenin sadece seksi taraflarıyla ilgileniyorlar"

Öte yandan İsmail Küçükkaya'nın Garo Paylan'ın sözünü kesmesi ve "Neyse bu meseleyi bırakalım" diyerek konuyu kapatması da dikkat çekti.

twitter takip