İsmail Küçükkaya manşetini 6 gazeteciye ayırdı!

%C4%B0smail+K%C3%BC%C3%A7%C3%BCkkaya+man%C5%9Fetini+6+gazeteciye+ay%C4%B1rd%C4%B1%21;
ABONE OL

Tutuklu gazetecilerin ilk duruşması bugün görülürken, Fox TV'de sabah haberlerini sunan gazeteci İsmail Küçükkaya da programı için hazırlanan manşetinde meslektaşlarına yer verdi.

MİT şehidi haberi nedeniyle 4 aydır tutuklu bulunan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Manisa Muhabiri Hülya Kılınç, Yeni Yaşam Gazetesi Genel yayın yönetmeni Ferhat Çelik ve Yazıişleri Müdürü Aydın Keser'in ilk duruşması bugün görülüyor.
 
Duruşma devam ederken, ilk olarak Yeniçağ  Gazetesi'nin savunması alındı. Savunması az önce biten Murat Ağrıel'ın sorgulanmasının ardından ise duruşmaya 5 dakika ara verildi.
 
Gazetecilerin davası hem sosyal medyada hem de ulusal basında geniş yer bulurken deneyimli haberci İsmail Küçükkaya'nın sunduğu ve Fox TV'de yayımlanan Çalar Saat programında ise, tutuklu gazeteciler ele alındı.
 
İsmail Küçükkaya, sanatçıların tutuklu gazeteciler için mesajlarını aktarırken, “Türkiye hukuk devletidir çağrısı yükseliyor” dedi. 
Küçükkaya manşetini tutuklu 6 gazeteciye ayırdı.
 
Küçükkaya, duruşma öncesi Çağlayan Adliyesi'ne de bağlandı. Fox TV muhabiri Emre İzkübarlas, duruşma öncesinde Çağlayan Adliyesi’nden görüntüler aktardı.
 
Fox TV, adliye önünde Sanatçı-yazar Bedri Baykam’a da mikrofon uzattı.
 
Bedri Baykam, "Demokrasinin olmazsa olmaz kalelerinden biri olduğunu biliyoruz özgür basının. Bu gencecik insanlar bize haber vermek için bu zorluklara katlanıyorlar. Yoksa onlar da gayet rahat, biz nereye tatile gidelim, ne marka saat alalım bunların peşinde olabilirlerdi. Ama onlar Türkiye’yi, özgürlüğü, hukuku korumak için bütün yaşamlarını riske ettiler" diye belirtti.
 
 
twitter takip