İsmail Dükel ve Müyesser Yıldız tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi!

%C4%B0smail+D%C3%BCkel+ve+M%C3%BCyesser+Y%C4%B1ld%C4%B1z+tutuklama+talebiyle+mahkemeye+sevk+edildi%21;
ABONE OL

Savcılık sorguları tamamlanan Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Askeri casusluk suçlamasıyla dört gündür gözaltında tutulan TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ve Astsubay E.B savcılık sorgularının tamamlanmasının ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
 
Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ile birlikte Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel’in ifade işlemleri akşam saatlerinde tamamlandı.
 
Müyesser Yıldız’ın avukatı Erhan Tokatlı, Emniyet sorgusunun ardından ilk değerlendirmeyi Odatv’ye yaptı. Avukat Tokatlı, “Soruşturması devam eden suçun oluşmadığı kanaatindeyiz. Ortada, somut anlamda alınan verilen bir bilgi, belge yok. 4 günlük gözaltı dahi gereksiz. Müyesser Hanım çağırılıp, ifadesi alınabilirdi” dedi.
 
NE OLMUŞTU!
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ile Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız 8 Haziran sabahı gözaltına alınmıştı.
 
Askeri casusluk iddiasıyla suçlanan Yıldız ve Dükel hakkındaki soruşturmanın Milli Savunma Bakanlığı şikâyetiyle başlatıldığı ve gazetecilerin 4 ay boyunca dinlendiği ortaya çıkmıştı.
 
Susma hakkını kullanan Oda Tv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, avukatı aracılığıyla gönderdiği mesajında, “Bu operasyonun özü ve merkezi maalesef benim. Birileri 15 Temmuz’un perde arkasının sorgulanmasından çok korkuyor ve bunu engellemeye çalışıyor. Onun için bir kez daha imajını almadan bilgisayarıma el koydurdular. Demek ki korktukları bir şeyler var” deMİŞTİ. 
 
İsmail Dükel ve Müyesser Yıldız ile birlikte İstanbul’da gözaltına alınan astsubayın ifade işlemleri ise Salı günü başlamıştı. Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, soruşturmanın bir FETÖ kumpası olduğunu söyleyerek Emniyet’te ifade vermeyeceğini, susma hakkını kullanacağını avukatı aracılığıyla açıklamıştı.
twitter takip