Hakkında soruşturma açılmıştı! Enver Aysever serbest bırakıldı!

ABONE OL

Gazeteci- yazar Enver Aysever hakkında paylaştığı karikatür nedeniyle soruşturma açıldı. İfadesini veren Enver Aysever sonrasında serbest bırakıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet gazetesi yazarı& Halk TV programcısı olan gazeteci Enver Aysever hakkında sosyal medya hesabından “Sadece bu sorun” yazısıyla paylaştığı karikatür üzerine “halkın bir kesiminin dini değerlerini alenen aşağılama” suçundan soruşturma başlattı.

AA'da yer alan habere göre; Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, Aysever’in Twitter hesabından dün “Sadece bu sorun” şeklindeki yazı eşliğinde halkın dini değerlerini aşağılayıcı mahiyette bir karikatür paylaşmasının öğrenilmesinin ardından harekete geçildiği belirtildi.

Açıklamada, Aysever hakkında "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" soruşturma başlatıldığı bildirildi.
 
Enver Aysever, hakkında açılan soruşturma sonrasında , karikatüre ilişkin ifade vermek üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne gitti.
 
 
Burada ifade veren Enver Aysever, ifadesinin ardından ise serbest bırakıldı. 
 
 
Paylaştığı karikatür sonrası sosyal medyada #EnverAyseverTeröristtir etiketi ile hedef gösterilen, Enver Aysever, hakkında açılan soruşturma sonrası Halk TV'de Şule Aydın ile Haber Masası'na bağlanarak soruşturmayı ve sosyal medya lincini anlatmıştı. 
 
Aysever, sosyal medyadan kendilerine yapılan hakaretleri anlatarak savcılara seslenmiş ve "Bana saldıranlara da soruşturma açsınlar" demişti.
 
 
 
twitter takip