'İçerde 150-200 kişi var' Sakarya Hendek'deki bir fabrikada patlama!

%E2%80%99%C4%B0%C3%A7erde+150-200+ki%C5%9Fi+var%E2%80%99+Sakarya+Hendek%E2%80%99deki+bir+fabrikada+patlama%21;
ABONE OL

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir havai fişek fabrikasında yaşanan patlamalar yaşanıyor. İçerde 150- 200 çalışanın olduğu öğrenilirken, bakanlar da bölgeye gidiyor.

Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Patlama sonrasında geniş alanda duyulan patlama sesi insanları sokağa döktü. Patlamanın yaşandığı fabrikaya çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi.
 
Sakarya Valisi Kaldırım, "Fabrika sahibinden aldığımız bilgiye göre içeride yaklaşık 150-200 insan var" açıklamasını yaparken Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu da şunları söyledi:
 
Tabi burası sevindirici bir yanı var. Şehrin çok uzağında, yerleşim yerlerine uzak bir yerde. Halkımıza zarar verebilecek bir durumda değil. Burada tam yetkili kimseye ulaşamadık. İtfaiye ve ambulansların dışında kimsenin içeriye girmesine izin verilmiyor. 150'ye yakın çalışanın olduğu, içerdeki insanların durumuyla ilgili net bir bilgimiz yok. Can kaybı olmadığı bilgisini aldık, ama net bilgiyi yetkililer verebilirler.
 
Öte yandan; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile, Çalışma ve Soyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama meydana gelen bölgeye gidiyor.
twitter takip