İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan adaylık açıklaması

%C4%B0BB+Ba%C5%9Fkan%C4%B1+Ekrem+%C4%B0mamo%C4%9Flu%E2%80%99ndan+adayl%C4%B1k+a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1
ABONE OL

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayları arasında ismi geçen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, aday olup olmayacağına dair soruya, “Hedefim, İstanbul’da tarihin en başarılı belediye başkanı olmaktır, daha ötesi yok” ifadeleriyle yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına yönelik soruya yanıt verdi. İmamoğlu, “Hedefim, İstanbul’da tarihin en başarılı belediye başkanı olmaktır, daha ötesi yok” dedi.

PolitikYol Genel Yayın Yönetmeni Ali Haydar Fırat'a konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, "Siz aday mısınız?" sorusuna şu yanıtı verdi:

“Ben şu anda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Bu durumda bana düşen belediye başkanlığını en iyi şekilde yapmak. Bene görevimi en iyi şekilde yaparsam memleketin kurtuluşuna en büyük hizmeti yapmış olurum.

Şu an benim aklımdan geçen ve amacım, İstanbul’da görevini en iyi yapan bir belediye başkanı olmaktır. Dahası hedefim, İstanbul’da tarihin en başarılı belediye başkanı olmaktır, daha ötesi yok.

Ben bunu yaparsam zaten değişim olacaktır değişime büyük bir katkı sunmuş olurum. Yani birilerinin dediği gibi İstanbul’u alan Türkiye’yi alır tezine de damga basmış olacağım. Benim yapmak istediğim budur. İnşallah az önce ifade ettiğim gibi İstanbul’un en başarılı belediye başkanı olurum.”

ERKEN SEÇİM

Söyleşide erken seçim tartışmalarına ilişkin de konuşan İmamoğlu, “Bu memleketin bir an önce bu kötü gidişten elbette kurtulması lazım ama erken seçimin karar vericileri belli” dedi.

İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Erken seçim onların vereceği karara bağlı. Ama şunu net ifade edebilirim ki memleket değişim istemektedir. Yeni nesil, akılcı, memleketin bütün insanları içine bakan kapsayıcı bir sistem istemektedir. Sistemden rahatsızlığını dile getirmektedir. Memleketimizin insanı çok kalitelidir, iyi bir birikimi vardır. Hepsi kendilerinin de içine katıldığı demokratik bir ortam arzu etmektedir. Ekonominin düzelmesini arzu etmektedir. Yerlerde sürünen eğitim sisteminin düzelmesini arzu etmektedir. Bunun gibi birçok talepleri vardır ve bu talepleri karşılayacak olan yönetimin gelmesini mevcut sistemin gitmesini beklemektedir.”

KANAL İSTANBUL: YAPILAMAZ, YAPILMAYACAK

İktidarın tüm tepkilere rağmen ısrarla gündeme getirdiği Kanal İstanbul projesi hakkında, “Bu yapılamaz, yapılmayacak” diyen İmamoğlu, “Nasıl?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Buna siyasi ömürleri de yetmeyecek. Bu projeyi kim istiyor, iktidar istiyor. Dahası o iktidarın içindeki bir avuç insan istiyor. Başka kimse istemiyor. Bence vatandaşın ister gibi görünen bir kısmı da siyasi bir aldanma yaşıyor. Ama en önemlisi buna siyasi ömürleri buna yetmeyecek.”

twitter takip