Hürriyet'in manşetine sosyal medyada tepki: İsrafın suçlusu yoksullarmış!

H%C3%BCrriyet%E2%80%99in+man%C5%9Fetine+sosyal+medyada+tepki:+%C4%B0sraf%C4%B1n+su%C3%A7lusu+yoksullarm%C4%B1%C5%9F%21;
ABONE OL

Hürriyet gazetesinin bugün manşetten yayımladığı haber, sosyal medyada tepki topladı. Haberde, çöpteki israfın boyutları ortaya koyulurken, halkın yoksuluğuna ve devletin kayıtsızlığına dikkat çekilmedi.

Hürriyet'te Emre Eser imzasıyla yayımlanan haberde, çöp topladığını ve devletin raporlarına giren büyük israfı çöplerde gördüğünü söyleyen Eser, “İsrafta zenginle fakirin birbirinden farkı yok” dedi ama devletin halkın yoksulluğuna karşı kayıtsızlığına değinmedi. Haberin tek bir açıdan ele alınması da tepkilere dene oldu.

Haberin “İsrafın boyutu çok büyük” başlıklı bölümünde şu ifadelere yer veriliyor:

“Mesai arkadaşım Sadık Cinek daha yola çıkmadan çöpe atılan şeyleri görünce şaşıracaksın diye uyarmıştı. Gerçekten de öyle oldu. Taze ve dokunulmamış ekmekler, meyveler, hazır yiyecekler, yeni kıyafetler... Hepsi çöpe atılmıştı. Üstelik her sokakta durum böyleydi. Türkiye’de gıdaların israf edildiğini hepimiz biliyoruz ama çöpe bakınca durumun ne kadar vahim olduğunu gördüm. Her konteynerın içinde ve yanında onlarca paketlenmiş ekmek var. Bazı mahallelerde ise çöpün yanına asılmış. Ama onlar da nihayetinde çöpe gidiyor.”

twitter takip