Hürriyet'in tazminatsız işine son verdiği gazeteciden 'imza' isyanı: Ne büyük suçtur

H%C3%BCrriyet%E2%80%99in+tazminats%C4%B1z+i%C5%9Fine+son+verdi%C4%9Fi+gazeteciden+%E2%80%99imza%E2%80%99+isyan%C4%B1:+Ne+b%C3%BCy%C3%BCk+su%C3%A7tur
ABONE OL

Demirören Medya Grubu'na bağlı olarak yayınlanan Hürriyet gazetesinin tazminatsız işine son verdiği 45 gazeteciden biri olan Emre Özpeynirci, geçmişte yayımlanan haberlerinden imzasının çıkarıldığını duyurdu.

Ekonomi gece sorumlusu olarak adım attığı, sonra sırasıyla muhabirlik, otomotiv editörlüğü, ekonomi şefliği yaptığı Hürriyet'ten 2019 yılı sonunda ayrılan Emre Özpeynirci,  sosyal medyadan isyan etti.

25 yıl çalıştığı Hürriyet’te yaptığı haberlerden imzasının silindiğini duyuran Özpeynirci, ‘’Ne büyük ayıp, ne büyük suçtur. Emek hırsızlığının bedelini umarım çok ağır ödersiniz.’’ dedi.

Emre Özpeynirci, Twitter hesabından, ’’Ne acıdır ki, tazminatlarımızı ödemeyip haklarımızı gasp eden Demirörenler Hürriyet’te 25 yıl içinde yazdığım çoğu haberden (internet) imzamı silmiş. Ne büyük ayıp, ne büyük suçtur. Emek hırsızlığının bedelini umarım çok ağır ödersiniz.’’ paylaşımında bulunarak isyanını dile getirdi.

EMRE ÖZPEYNİRCİ KİMDİR?

Mimar Sinan Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümü mezunu olan Emre Özpeynirci, 25 yıl çalıştığı Hürriyet Gazetesi'nden 2019 yılı sonunda ayrılarak 2020 başında Sözcü Gazetesi’ne geçti.

Hürriyet’e ekonomi gece sorumlusu olarak başlayan, sonra sırasıyla muhabirlik, editörlük ve son olarak ekonomi şefliği yapan Özpeynirci aynı zamanda 16 yıl gazetenin otomotiv editörü olarak da görev yaptı.Emre Özpeynirci, Sözcü Gazetesi’nde ise otomotiv editörü ve yazar olarak görev aldı.

2001 yılında Reuters tarafından Türkiye'de gelecek vadeden ekonomi gazetecisi olarak seçilen ve İngiltere'de ekonomi gazeteciliği üzerine eğitim ve sertifika alan Emre Özpeynirci,  Ekim 2020’de Ciner Medya Grubu bünyesindeki Bloomberg HT’de çalışmaya başladı.

Emre Özpeynirci, evli ve bir çocuk babasıdır...

twitter takip