Hürriyet, sendikalı 43 çalışanı işten çıkartıp 180 kişiyi işe aldı!

H%C3%BCrriyet,+sendikal%C4%B1+43+%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fan%C4%B1+i%C5%9Ften+%C3%A7%C4%B1kart%C4%B1p+180+ki%C5%9Fiyi+i%C5%9Fe+ald%C4%B1%21;
ABONE OL

Hürriyet gazetesinin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı bildirime göre; koronavirüs pandemisinin yaşandığı geçtiğimiz yıl çalışanlar sağlıkları konusunda bilgilendirilmedi, çalışanların sendikal hakkı ise “İlgisiz” olarak değerlendirildi.

ANKA'dan Tamer Arda Erşin'in haberine göre; Hürriyet gazetesi 8 Mart 2021 tarihinde 2020 Yılı Kurumsal Yönetim Uyum Raporu’nu KAP’a bildirdi. Raporda yönetimin geçtiğimiz yıl yaptıkları “Evet”, “Kısmen”, “Hayır” ve “İlgisiz” olarak değerlendirildi. Hürriyet’in insan kaynakları politikasıyla ilgili raporda bilgilendirme yapıldı.

“ÇALIŞANLARA YÖNELİK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ Mİ?: HAYIR”

Rapordaki “Şirketin finansal durumu, ücretlendirme, kariyer planlaması, eğitim ve sağlık gibi konularda çalışanların bilgilendirilmesine yönelik toplantılar düzenlenmiştir”, “Çalışanları etkileyebilecek kararlar kendilerine ve çalışan temsilcilerine bildirilmiştir. Bu konularda ilgili sendikaların da görüşü alınmıştır”, “Görev tanımları ve performans kriterleri tüm çalışanlar için ayrıntılı olarak hazırlanarak çalışanlara duyurulmuş ve ücretlendirme kararlarında kullanılmıştır” ifadelerinin karşısına Hürriyet gazetesi yönetimi “Hayır” yanıtını verdi.

“TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ BULUNMAMAKTADIR”

Hürriyet, “Şirket, dernek kurma özgürlüğünü ve toplu iş sözleşmesi hakkının etkin bir biçimde tanınmasını desteklemektedir” ifadesini de “İlgisiz” olarak gördü. Bu seçeneğin karşısına “Toplu iş sözleşmesi bulunmamaktadır” notu da eklendi.

YAZI İŞLERİNDEN 43 KİŞİYİ ÇIKARTIP 180 KİŞİYİ İŞE ALDILAR

Hürriyet’in KAP’a bildirdiği 2020 yılı faaliyet raporunda ise 2019 yılı sonunda 1053 olan çalışan sayısının 1233’e çıktığı belirtildi. Hürriyet’te 2019 yılında 43 çalışan Türkiye Gazeteciler Sendikası’na üye olduğu için işten çıkarılmıştı.

twitter takip