Hıdırellez kutlamaları başlıyor!

H%C4%B1d%C4%B1rellez+kutlamalar%C4%B1+ba%C5%9Fl%C4%B1yor%21;
ABONE OL

Bahar bayramı olarak bilinen Hıdırellez, birçok kentte şenlikle kutlanacak.

Orta Asya, Ortadoğu, Anadolu ve Balkanlar'da kutlanan mevsimlik bayramlardan biri olan Hıdırellez, 5-6 Mayıs tarihlerinde Türkiye'nin dört bir yanında kutlanmaya hazırlanıyor...

İzmir’de Bayraklı Belediyesi, Hıdırellez’i Doğançay’da düzenlenecek şenlikle kutlayacak. Bugün gerçekleştirilecek etkinlik; spor müsabakaları, müzik ve danslarla renkli görüntülere sahne olacak.

Edirne’de Kakava-Hıdrellez Şenlikleri, Sarayiçi'nde Kakava ateşinin yakılmasıyla başlayacak. Baharı karşıladıklarını belirten Romanlar, Kakava hazırlıkları çerçevesinde evlerini temizleyip boya badana yaptı. Çavuşbey Mahallesi'nde Romanlar yararına çalışma yapan Gençder Başkanı Aydemir Çekiç, “Atalarımızdan gördüğümüz gibi evlerimizi temizliyoruz. Kakava ateşi yanacak, üzerinden atlayacağız. Müzik eşliğinde eğleneceğiz. Şenliklerimiz çok güzel olacak, herkesi Edirne'ye bekliyoruz” diye konuştu.

Keşan ilçesinde ise bugün ve yarın Keşan 1. Hıdırellez ve Dallık Şenliği gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Hıdırellez ve Dallık Şenliği dolu dolu geçecek. Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından gelecek misafirlerimizi ağırlayacağız. Suzan Kardeş konseri gerçekleşecek.”

twitter takip