Hem tepki çekti hem alay konusu oldu! Trump'dan koronavirüse karşı garip öneri!

Hem+tepki+%C3%A7ekti+hem+alay+konusu+oldu%21;+Trump%E2%80%99dan+koronavir%C3%BCse+kar%C5%9F%C4%B1+garip+%C3%B6neri%21;
ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump'un koronavirüs tedavisi için deri altına dezenfektan enjekte edilmesi fikri hem eleştirildi hem de sosyal medya alay konusu oldu.

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs tedavisi için deri altına dezenfektan enjekte etmenin işe yarayıp yaramayacağının araştırılmasını önerdi.
 
Trump günlük basın toplantısında vücuda ultraviyole ışık verilmesinin faydalı olabileceğini de söyledi. Trump'ın toplantı sırasında bu konudaki fikrini sorduğu Beyaz Saray Koronavirüs Mücadele Gücü Koordinatörü Dr. Deborah Birx ise bunun ateşte işe yaradığını ama koronavirüse karşı etkili olduğunu görmediğini söyledi.
 
Trump, hükümetin yaptığı araştırmaya göre çamaşır suyunun tükürük ve diğer solunum yolu sıvılarındaki virüsü 5 dakikada yok edebildiğini, izopropil alkolünse bunu çok daha hızlı yaptığını belirtti.
 
Trump bu bulgulara temkinli yaklaşılması gerektiğine dikkat çekerken, bu konuda daha çok araştırma yapılmasını önerdi.
Hükümetin yaptığı araştırmanın sonuçlarını ABD İç Güvenlik Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Departmanı'nın başkan vekili William Bryan yaptı.
 
Trump'ın bu önerileri tıp dünyasında büyük tepki çekti.
 
Dezenfektanlar solunması ya da yutulması halinde ölümcül olabilen maddeler. Deri, göz ve burunla doğrudan temasları da tehlikeli.
 
Trump'un bu önerisi Türkiye'de de gündem olarak alay konusu oldu. Birçok sosyal medya kullanıcısı serum yerine çamaşır suyu resmi koyarak Trump'un bu önerisini ti'ye aldı.
 
Bu öneri için "Şu günlerde iyi güldürdün bizi Trump. Allah da seni güldürsün" yorumları yapıldı. 
 
twitter takip