Hande Fırat ve Aslı Aydıntaşbaş'tan 'makarna tweeti' yanıtı!

Hande+F%C4%B1rat+ve+Asl%C4%B1+Ayd%C4%B1nta%C5%9Fba%C5%9F%E2%80%99tan+%E2%80%99makarna+tweeti%E2%80%99+yan%C4%B1t%C4%B1%21;
ABONE OL

Attıkları makarna tweetleriyle gündeme oturan ve tepki çeken Hande Fırat ile Aslı Aydıntaşbaş konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı.

 

 
Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ve The Washington Post köşe yazarı Aslı Aydıntaşbaş'ın Türkiye'de ilk coronavirüs vakasının görüldüğünün açıklamasının ardından vatandaşların evlerine makarna stoğu yapması hakkında attıkları tweetler sosyal medyada gündem oldu.
 
Vatandaşların herhangi bir karantina durumunda evlerinden çıkamama olasılığından korkuttukları ya da virüs kapmamak için mümkün olduğunca sokağa çıkmamak için evlerine makarna başta olmak üzere yiyecekler depolaması ve market raflarının boşalmasıyla ilgili attıkları tweetler hem tepki çekti hem de espiri konusu oldu.
 
İki deneyimli gazetecinin attığı tweetlerden, vatandaşların makarnayı virüsten koruduğunu düşündükleri için aldıklarını zannettiği sonucuna varıldı. İki gazetecinin de mesajlarında; "Makarna virüsten korusaydı İtalya'da bu kadar yayılmazdı" ifadeleri dikkat çekti. 
Hande Fırat ve Aslı Aydıntaşbaş'ın bu mesajları sosyal medyada geniş yankı uyandırırken hem tepki çekti hem de espri konusu oldu.
 
Bazı sosyal medya kullanıcıları vatandaşların bu kadar çok makarna almalarını yanlış yorumlayan deneyimli gazetecilere kızarken bazı sosyal medya kullanıcıları da "Karantinada canımız sıkılırsa makarnaları boyayıp birbirine ekleyip kolye yapmak için aldık" gibi alaya alan yorumlarda bulundu.
 
Hande Fırat ve Aslı Aydıntaşbaş gelen tepkilerin ardından Twitter hesaplarından birer açıklama da yaptı.
 
Hande Fırat, "Uzmanlar dolaşan virüs yok, panik yapmayın” dedikçe, maske depolamak, makarna depolamayı anlamlı bulmuyorum. Bunu fursat bilip ürün fiyatlarını ahlaksızca artıranlar ellerini daha çok ovuşturuyor" açıklamasını yaparken Aslı Aydıntaşbaş ise "Makarnanın koronavirüse iyi geldiğini söyleyen mi var? Makarna alacağınıza önlem alın dedik. Ama işte linç kültürü. Bütün gün Twitter’da oturup kime saldıralım diyenler" ifadelerini kullandı. 
 
 
twitter takip