Habertürk TV'den 'metrobüs haberi' açıklaması! Haberin tam kaydını yayınladılar!

Habert%C3%BCrk+TV%E2%80%99den+%E2%80%99metrob%C3%BCs+haberi%E2%80%99+a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1%21;+Haberin+tam+kayd%C4%B1n%C4%B1+yay%C4%B1nlad%C4%B1lar%21;
ABONE OL

Habertürk TV, sosyal medyada farklı bir şekilde yansıtılan ve İBB'in de açıklama yaptığı metrobüs haberinin tam kaydını yayınladı.

Habertürk TV, Koronavirüs tedbirleri kapsamında 31 şehirde bu haftasonu da uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle İstanbul'da boşalan sokakları ve trafik yoğunluğunun azalmasıyla açık olan yollarla ilgili haberinin yanlış anlaşılması üzerine bir açıklama yaptı.
 
Habertürk TV'de sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan haftasonunda boş olan sokakları ve yoğunluğun oldukça azaldığı toplu taşıma araçlarındaki durumu haberleştiren Habertürk TV muhabiri Öznur Karslı Çetiner'in haber bültenine bağlanarak yaptığı açıklamalardan sadece "Yaklaşık yarım saattir buradayız, herhangi bir metrobüs gelmedi" sözü sosyal medyada paylaşılmış ve metrobüslerin hizmet vermediği yönünde paylaşımlar yapılmıştı.
 
İBB(İstanbul Büyükşehir Belediyesi) yayınladığı kamera kayıtları ile bu haberleri yalanlarken Habertürk TV'den de bir açıklama geldi.
 
Habertürk TV, muhabir Öznur Karslı Çetiner'in açıklamasından sadece bir cümlenin alınarak sosyal medyada paylaşıldığını  ve kendilerinin bu şekilde haber yapmış gibi gösterilerek markalarının karalanmaya çalışıldığını ifade etti.
 
Habertürk ilgili haberin tam kaydını da yayınladı. 
 
Habertürk açıklamasında; "Sosyal medyada bir cümle montajlanarak Habertürk markası karalanmaya çalışılmaktadır. Üstelik bu paylaşımları yapanların bir bölümü, haberin tamamını görünce özür dileyerek paylaşımlarını silmişlerdir.İzleyicilerimizi doğru bilgilendirmek için kaydın tamamını yayınlıyor, bu tür manipülatif girişimlerin özgürlükçü yayın politikasına zarar veremeyeceğini hatırlatmak istiyoruz" ifadelerine yer verdi.
 
twitter takip