Habertürk TV spikeri, MHP'den özür diledi!

Habert%C3%BCrk+TV+spikeri,+MHP%E2%80%99den+%C3%B6z%C3%BCr+diledi%21;
ABONE OL

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Batman'da genç kıza cinsel istismar davasında şüpheli olan Musa Orhan'ın bozkurt işareti yaparken çekilen fotoğrafını kullanan Habertürk'e tepki göstermişti.

Siirt'te 18 yaşındaki İpek Er'e tecavüz eden ve genç kızın ölümüne sebep olan uzman çavuş Musa Orhan hakkında Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Süreçle ilgili haber yapan Habertürk, şüpheli şahsın bozkurt işareti yapılırken çekilen fotoğrafını kullandı. Söz konusu duruma MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'dan tepki geldi.

Büyükataman sosyal medyadan paylaştığı mesajında "HaberTürk TV, tecavüz zanlısı olan şahsın bozkurt işareti yaparken çekilmiş fotoğraflarını özellikle servis ederek iyi niyetli olmadığını bir kez daha göstermektedir. Dönem dönem camiamıza karşı gizli niyetler barındıran yayınlara imza atan HaberTürk TV’yi kınıyor, tertemiz Türk Milliyetçiliğini topluma kötü gösterme maksadından vazgeçmesini kanal yönetimine tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı.

MHP Genel Sekreteri'nin bu çıkışı ardından Habertürk'ten özür geldi. Kanal spikerlerinden Mehmet Akif Ersoy, "Hadise benim yayınımda gerçekleşti... bozkurt işareti sadece ülkücülerin değil tüm Türk dünyasının sembolleşmiş değerlerindendir. Bu nedenle işaretin bir suç haberinde kullanılmasının yanlışlığını kabul ediyor, haklı olarak incinen herkese üzüntülerimi ifade ediyorum" diyerek özür diledi.

twitter takip