Habertürk programcısı Kübra Par: 'Bana Ahmet Hakan'ın yengesi demekten vazgeçin...'

Habert%C3%BCrk+programc%C4%B1s%C4%B1+K%C3%BCbra+Par:+%E2%80%99Bana+Ahmet+Hakan%E2%80%99%C4%B1n+yengesi+demekten+vazge%C3%A7in...%E2%80%99
ABONE OL

Habertürk programcısı ve köşe yazarı Kübra Par, kariyerinin sürekli kayınbiraderi Ahmet Hakan ile ilişkilendirilmesinden rahatsız olduğunu ifade etti. Kübra Par'a destek de Hakan ile sık sık polemik yaşayan Habertürk yazarı Fatih Altaylı'dan geldi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Habertürk'ün bir diğer köşe yazarı ve programcısı Kübra Par'ı köşe yazısına taşıyarak, Par'dan medya dünyasında "Ahmet Hakan'ın yengesi" olarak söz edilmesini eleştirdi. Kübra Par da, bu yazısından dolayı Fatih Altaylı'ya teşekkür ederek yenge söyleminden vazgeçilmesini istediğini belirtti.
 
Fatih Altaylı geçtiğimiz gün kaleme aldığı yazısında; Ahmet Hakan'ın kardeşi ile evli olan Kübra Par'dan sürekli Hakan'ın yengesi olarak söz edilmesini kadına şiddet olarak tanımladı.
 
Ahmet Hakan ile sık sık polemik yaşayan ve aralarındaki rekabet ile tartışmalar medyaya da sürekli yansıyan Fatih Altaylı, Kübra Par'ın Habertürk'te işe giriş sürecini ve başarılarını anlatarak "Şimdi Kübra Par’ın yaptığı işi, fikirlerini, söylemlerini eleştirirken kariyerine hiçbir katkısı olmamış biri ile ilişkilendirmek, “Ahmet Hakan’ın gelini” demek ayıptır. Haksızlıktır. Çok ciddi bir ayrımcılıktır" ifadelerini kullandı.
 
Bu sözlere Kübra Par da Twitter hesabından teşekkür ederek, "Sözde modern gerçekte feodal kafalı medyacılar da attığım her adımı Ahmet Hakan ile ilişkilendirmekten ve bu sakil “yenge” muhabbetinden vazgeçer artık umarım" mesajını yayınladı.
 
 
Fatih Altaylı'nın yazısı şöyle:
 
Ortada çok açık bir kadına karşı şiddet durumu var ve bunu bu konuda “sözde en duyarlı” geçinenler bile yapıyor.
 
Habertürk’teki meslektaşımız Kübra Par’a yapılanlardan, kendisi ile ilgili son günlerde yapılan tüm haberlerde kendisinden “Ahmet Hakan’ın yengesi” olarak söz edilmesinden bahsediyorum.
 
Ayıptır, rezilliktir, vandallıktır ve kadına karşı açık bir şiddettir.
 
Kübra uzun yıllardır Habertürk çatısı altında.
 
Önce internet sitemizde röportajlar yapıyordu.
 
Yanlış hatırlamıyorsam 2012 yılında, Habertürk gazetesinin röportajlarını yapan arkadaşımızdan yeterli verimi alamadığımız için yeni bir röportajcı arayışına girmiştik.
 
O günkü Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Doğan Satmış, “Kübra Par internette çok iyi işler yapıyor” deyince hiç tanımadığım bu genç kadının yazdıklarını okudum iki gece boyunca. Ve kendisine gazetenin röportajcılığını teklif ettik.
 
Çok başarılı oldu.
 
O başarı onu televizyonda aynı işi yapmaya götürdü.
 
Ahmet Hakan Coşkun’la akrabalığını ise çook uzun süre, belki bir iki yıl sonra öğrendim.
 
Şimdi Kübra Par’ın yaptığı işi, fikirlerini, söylemlerini eleştirirken kariyerine hiçbir katkısı olmamış biri ile ilişkilendirmek, “Ahmet Hakan’ın gelini” demek ayıptır.
 
Haksızlıktır.
 
Çok ciddi bir ayrımcılıktır.
twitter takip