Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek toprağa verildi!

Grup+Yorum+%C3%BCyesi+%C4%B0brahim+G%C3%B6k%C3%A7ek+topra%C4%9Fa+verildi%21;
ABONE OL

Konser yasaklarının kalkması için girdiği ölüm orucunu sonlandıran ancak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek cenazesinin olaylı bir şekilde memleketine götürülmesinin ardından defnedildi.

Girdiği ölüm orucunu 323. günü olan 5 Mayıs'ta sonlandıran ancak kaldırıldığı hastanede geçtiğimiz Perşembe günü hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek memleketi Kayseri'de toprağa verildi.
 
Gökçek'in cenazesinin getirildiği mahallede de olaylar çıktı.
 
Gökçek'in cenazesi dün akşam saatlerinde İstanbul'dan Kayseri'ye getirildi. Talas ilçesi Başakpınar Mahallesi'nde oturanlar cenazenin kendi mahallelerinde defnedileceğini duyunca sokağa dökülerek, durumu protesto etti. Yolu kapatan vatandaşlar 'Kahrolsun PKK' sloganları atarak cenazenin gelişini engellemek istediler. Gruptakilerden bir kişi de “Gömseler bile çıkarır, yakarız” ifadelerini kullandı.
 
Yaklaşık 2 saat eylem yapan vatandaşlar, polisin ikna çabasının ardından dağıldı. Yaşanan bu olayın ardından İbrahim Gökçek'in mezar yerine de değiştirildi. Gökçek, Halef Hoca mezarlığına defnedildi.
 
Dün akşam Asri mezarlık morguna konulan Gökçek'in cenazesi sabah saatlerinde yakınları tarafından alınarak polis korteji eşliğindeki yoğun güvenlik önlemleri altında morgdan çıkarılarak defnedilmesine karar verilen Halef Hoca mezarlığına getirildi. Sonrasında cenaze namazı kılınarak Gökçek toprağa verildi.
 
Cenaze törenine İbrahim Gökçek'in babası Ahmet Gökçek, annesi Tüzün Gökçek, tutuklu olan ve cezaevinden izinle çıkarılan eşi Sultan Gökçek ve yakınları katıldı. 
 
Defin sonrası İbrahim Gökçek'in bazı yakınları pankart açarak, slogan atmak istedi. Polis ekipleri gösteri yapılmasına izin vermedi.
 
Gökçek'in ailesi ve yakınları, daha sonra mezarlıktan ayrıldı.  
 
Dün Gökçek'in cenazesinin İstanbul'dan Kayseri'ye gelişi sırasında da olaylar çıkmıştı.
 
Gazi Mahallesi'nde yapılmak istenen yürüyüş engellenmiş, çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Olaylar sırasında Gazi Cemevi'nin içine de biber gazı atıldı.
 
Sonrasında ise Gökçek'in cenazesi polisler tarafından morg kapısına getirilen cenaze aracına konularak yola çıkarılmıştı. 
twitter takip