Genç İletişimciler Yarışması’nda Üsküdar İletişim’den yedi finalist!

Gen%C3%A7+%C4%B0leti%C5%9Fimciler+Yar%C4%B1%C5%9Fmas%C4%B1%E2%80%99nda+%C3%BCsk%C3%BCdar+%C4%B0leti%C5%9Fim%E2%80%99den+yedi+finalist%21;
ABONE OL

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl 31.si düzenlenen Genç İletişimciler Yarışması’nda Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden yedi öğrenci ilk üçe girerek finalist oldu.

İletişim alanında eğitim gören gençlerin yeteneklerini ve yaratıcılıklarını geliştirmek amacıyla Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 31. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nda finale kalan isimler belli oldu. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri de finale adlarını yazdırmayı başardı. Açıklanan sonuçlara göre Üsküdar İletişimli yedi öğrenci yaptıkları projelerle finalist oldu. Ödül alan eserlerin dereceleri ise 16 Mart 2021 Salı günü çevrimiçi olarak düzenlenmesi planlanan ödül töreni ile belli olacak. Tören, Aydın Doğan Vakfı YouTube hesabından canlı olarak yayımlanacak.

Eserler dört ana kategori ve 14 alt dalda yarıştı

2019-2020 eğitim eğitim yılında yaptıkları çalışmalarla 31. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’na katılan öğrenciler “yazılı dal”, “görsel dal”, “işitsel dal” ve “internet yayıncılığı” olmak üzere dört ana kategoride yarıştı. “Yazılı dal” ana kategorisi altında ‘haber-haber araştırma’, ‘röportaj’, ‘mizanpaj’, ‘fotoğraf’ ve ‘spor’; “görsel dal” ana kategorisi altında ‘televizyon haberi’, ‘belgesel’ ve ‘kısa film’; “işitsel dal” ana kategorisi altında ‘radyo haber spikerliği’ ve ‘radyo programcılığı’; “internet yayıncılığı” ana kategorisi altında ise ‘internet sitesi’, ‘blog’, ‘sosyal medya projesi’ ve ‘internet medya sitesi’ olmak üzere toplamda 14 alt kategori yer alıyor.

Üsküdar İletişim’den yedi öğrenci finalde

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ile Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı imzasıyla İletişim Fakütesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör'e hitaben yazılan yazıda Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Ceyda Er, Dilber Dural, Emre Sertdemir, Merve Şişman, Nilay Soysev, Rozerin Özbay ve Zeynep Şahin'in finale kaldıkları ifade edildi.

Ödül töreni ile ödüller sahiplerini bulacak

Yarışmada finale kalan eserlerin dereceleri, düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak. Tören, 16 Mart 2021 Salı günü çevrimiçi olarak düzenlenecek ve Aydın Doğan Vakfı YouTube hesabından canlı olarak yayımlanacak. (Haber Üsküdar)

twitter takip