'Gazetecileri fişleyen raporu hazırlayan İsmail Çağlar'ın da bulunduğu 20 kişi SETA'dan kovuldu'

%E2%80%99Gazetecileri+fi%C5%9Fleyen+raporu+haz%C4%B1rlayan+%C4%B0smail+%C3%87a%C4%9Flar%E2%80%99%C4%B1n+da+bulundu%C4%9Fu+20+ki%C5%9Fi+SETA%E2%80%99dan+kovuldu%E2%80%99
ABONE OL

Gazetecileri fişlediği 'Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları' raporunu hazırlayan İsmail Çağlar'ın da aralarında bulunduğu, SETA kadrosunda yer alan 20 kişinin işine son verildiği iddia edildi.

Gazetecileri fişlediği "Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları" raporunu hazırlayan İsmail Çağlar'ın da aralarında bulunduğu Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nın (SETA) kadrosunda yer alan 20 kişinin işine son verildiği iddia edildi.

Oda TV'de yer alan habere göre; SETA Vakfı'nın 20 kişinin işine son verdi. İşten çıkarılan isimler arasında, SETA Medya ve Toplum Araştırmaları Koordinatörü olarak da görev yapan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Basın İlan Kurumu Genel Kurulu'na atanan İsmail Çağlar'ın da olduğu belirtildi.

Takvim Gazetesi yazarı İsmail Çağlar’ın SETA’daki yazar sayfasının kaldırıldığı görüldü. Çağlar, 7 Nisan tarihinde Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaya başlamıştı.

İSMAİL ÇAĞLAR: SETA HİKAYESİNİ BİTİRME KARARI ALDIM

Öte yandan sosyal medya hesabından açıklama yapan İsmail Çağlar da, “Yaklaşık 8 yıl süren SETA hikayesini bitirme kararı aldım. Bazı arkadaşlarımız işten çıkartıldı. İşten çıkarılmaları yanlış bulduğum için ayrıldım” ifadelerini kullandı.

Çağlar, şu açıklamayı yaptı:

“Yaklaşık 8 yıl süren SETA hikayesini bitirme kararı aldım. Bazı arkadaşlarımız işten çıkartıldı. İşten çıkarılmaları yanlış bulduğum için ayrıldım. Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Büyük Türkiye mücadelesine farklı kulvarlarda elimden geldiğince katkı vermeye devam edeceğim. Eski çalışma arkadaşlarıma başarılar dilerim. Onların da mücadeleden taviz vermeyeceklerine eminim. Hepimiz hakkında hayırlı olur inşallah.”

NE OLMUŞTU?

SETA Vakfı'nın "Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları" isimli raporunda gazetecileri fişleme niteliği taşıyan BBC Türkçe, DW Türkçe, Amerika'nın Sesi, Sputnik Türkiye, Euronews Türkçe, Independent Türkiye çalışanlarının özgeçmişleri yayınlanmıştı.

İsmail Çağlar, Kevser Hülya Akdemir ve Seca Toker imzalı 196 sayfalık raporda, ‘inceleme’ altına alınan medya kuruluşları ve gazetecilerin, "Türkiye için kritik olaylardaki tavrının ölçülmeye çalışıldığı" iddia edilmişti.

Dış basını inceleme iddiasıyla hazırlanan raporda, adı geçen kurumlarda çalışan tüm gazetecilerin özgeçmişleri, sosyal medya etkileşimleri ve daha önce çalıştıkları kurumlar yer aldı. Ayrıca, gazetelerin yayın politikalarının eleştirildiği raporda, bu kurumlar “algı çalışması yürütmekle” suçlanmıştı.

twitter takip