Gazetecilere aşı izni bakın nasıl çıkmış!

Gazetecilere+a%C5%9F%C4%B1+izni+bak%C4%B1n+nas%C4%B1l+%C3%A7%C4%B1km%C4%B1%C5%9F%21;
ABONE OL

Gazetecilere aşıda öncelik tanınması kararının arkasından, Saray’daki Covid-19 vakası çıktı.

Medyaport'un haberine göre; Yaklaşık iki hafta önce Cumhurbaşkanının Saray’daki programını izleyen bir kameramanın Covid pozitif olduğunun ortaya çıkması üzerine, gazetecilere aşı kararının alındığı ortaya çıktı. Aynı programı izleyen Cumhurbaşkanlığı muhabirleri karantinaya girdi, kurumun Meclis’teki odası boşaltıldı.

Yaklaşık iki hafta önce Cumhurbaşkanının Saray’daki programı basına açık gerçekleştirildi. Gazeteciler ve kameramanların izlediği programdan bir süre sonra, Cumhurbaşkanını takip eden bir kameramanın Covid-19 testi pozitif çıktı

CUMHURBAŞKANLIĞI MUHABİRLERİNE KARANTİNA

Bu gazetecinin izlediği programı kendisiyle birlikte takip eden Cumhurbaşkanlığı muhabirleri karantinaya alındı.

Kameraman aynı zamanda Meclis çalışmalarını da takip ediyordu. Kameramanın çalıştığı kurumun Meclis’teki odası boşaltıldı. İlaçlandı, Parlamento muhabirleri de panikledi.

AŞI TAKVİMİ ÇIKTI

Saray’daki corona paniği gazetecilere aşı kararını aldırttı.

Önce Cumhurbaşkanını takip eden ardından Parlamento’da çalışan gazetecilere aşıda öncelik tanındı. Turkuaz basın kartı taşıyan gazeteciler ile sarı basın kartları halen kullanımda olan gazetecilere aşı yapılması kararlaştırıldı.

SARAY’A VAR, SOKAĞA YOK

Yandaş basın kuruluşlarının talepleri üzerine, televizyon spikerleri ve makyözlerin de aşıda öncelik kapsamına alındığı iddia edildi.

Basın kartı olmayan gazeteciler ise aşıdan muaf tutuldu. Gazeteciler sokakta, kalabalıkta haber takip ettiklerini belirterek, risk altında olduklarını söylediler. Ama yine de aşı kapsamına giremediler.

twitter takip