Gazeteciler soruyor: 'Binali Yıldırım'a da soruşturma açılacak mı?'

Gazeteciler+soruyor:+%E2%80%99Binali+Y%C4%B1ld%C4%B1r%C4%B1m%E2%80%99a+da+soru%C5%9Fturma+a%C3%A7%C4%B1lacak+m%C4%B1?%E2%80%99
ABONE OL

Binali Yıldırım Diyarbakır'da yaptığı konuşmada 'Kürdistan' ifadesini kullanınca, daha önce bu ifadeyi yayınlarında kullandıkları için ceza alan gazetecilerden tepki geldi.

AK Parti İBB Başkan adayı Binali Yıldırım'ın dün Diyarbakır'da yaptığı konuşmasında 'Kürdistan' ifadesini kullanması sosyal medyada yankı uyandırdı.

Binali Yıldırım konuşmasında "İstiklal mücadelesini başlatırken daha savaş döneminde Ankara'da Büyük Millet Meclisi'ni toplayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün davet ettiği millet temsilcileri arasında Kürdistan mebusu da vardı, Lazistan mebusu da vardı" dedi.

Yıldırım'ın bu konuşması sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Benim ülkemde Kürdistan diye bir bölge yok" açıklamasını paylaşan ve Yıldırım'ın bu sözlerini seçim propagandası olarak değerlendiren sosyal medya kullanıcılarına bazı gazeteciler de destek verdi.

Tele1 televizyonun imtiyaz sahibi ve ve genel yayın yönetmeni olan gazeteci Merdan Yanardağ da Tele1 televizyonunda Kürdistan ifadesi geçen bir yayından dolayı kendilerine ceza kesildiğini ifade ederek "Yıldırım'ın bu konuşmasını yayınlayan kanallara da ceza kesin görelim" dedi.

Gazeteci Nurcan Baysal da yazılarında 'Kürdistan' ifadesini kullandığı için 2 sene önce hakkında soruşturma açıldığını söyleyerek "Bakalım Binali Bey’e de soruşturma açılacak mı" mesajını yayınladı.

 

twitter takip