Gazeteciden Lavrov'u kızdıran soru: 'Kadınları kaçırmaya başladınız, buna ne diyeceksiniz?'

Gazeteciden+Lavrov%E2%80%99u+k%C4%B1zd%C4%B1ran+soru:+%E2%80%99Kad%C4%B1nlar%C4%B1+ka%C3%A7%C4%B1rmaya+ba%C5%9Flad%C4%B1n%C4%B1z,+buna+ne+diyeceksiniz?%E2%80%99
ABONE OL

Antalya'da basının sorularını cevaplayan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukraynalı gazetecinin sorduğu soruya sinirlendi. 'Kadınları kaçırmaya başladınız, buna ne diyeceksiniz?' diye soran Ukraynalı gazeteciye Lavrov, 'Yalan' diyerek tepki gösterdi.

Rusya'nın işgalinin ardından 15 gün geçmişken Antalya'da bir araya gelen Rus ve Ukraynalı yetkililer, görüşmenin ardından soruları cevaplandırdılar. Ukraynalı gazeteci Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a sorduğu soru Lavrov'u kızdırdı.

Kırım Tatarları'na ilişkin "Kadınları kaçırmaya başladınız, buna ne diyeceksiniz?" diye soran Ukraynalı gazeteciye Lavrov, "Yalan" dedikten sonra "Bir milletvekili bir kadının kaçırıldığıyla ilgili en ufak bir bilgiye sahip değilim. Ukrayna'da milletvekilleri kayboluyor, Sayın Shevchenko kayboldu, buna bakın önce. Böyle şahsi konulara girecek olursak insanı isyan ettirecek pek çok şey bulabiliriz" sözleriyle cevapladı.

"Kahraman olacaksınız"

Gazetecinin kendisine yanıt vermeye çalışması üzerine Lavrov, "Burada basın konferansyı yapıyoruz, söyleşi yapmıyoruz. Sizi televizyona çektiler çok büyük bir kahraman olacaksınız, bu kadarı size yeter" ifadelerini kullandı. 

twitter takip