Gazeteci Sedef Kabaş: 'IŞİD üyesi olsaydım serbest dolaşırdım'

Gazeteci+Sedef+Kaba%C5%9F:+%E2%80%99I%C5%9E%C4%B0D+%C3%BCyesi+olsayd%C4%B1m+serbest+dola%C5%9F%C4%B1rd%C4%B1m%E2%80%99
ABONE OL

‘Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla yargılanan gazeteci Sedef Kabaş'ın ilk duruşması 36. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Savunmasında Cumhurbaşkanına hakaret etmediğini söyleyen Kabaş, 'Ben bugün IŞİD üyesi olup, emniyetin canlı bomba listesinde olsaydım serbest olacaktım. Uyuşturucu ticareti yapsaydım rahat rahat dolaşacaktım' dedi.

Sözcü gazetesinden Fırat Fıstık'ın haberine göre; ‘Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla yargılanan gazeteci Sedef Kabaş'ın ilk duruşması 36. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başladı. “Mevcut iktidarın bana ve bize yaşattıklarına rağmen gerçekleri söylemeye devam edeceğim” diyerek savunmasına başlayan Kabaş, “Yurt dışında aldığım eğitimlerden sonra kendi isteğiyle yurda dönmüş bir gazeteciyim. Hakkımda açılmış tek bir dava yok. Gazeteci olmak dışında bir eğitmen olarak öğrenciler yetiştirdim. Konferanslar vermiş, danışmanlık yapmış biriyim.

Geçtiğimiz yıllarda başka bir konuşmam AKP'liler tarafından montajlanarak yayınlanmıştır. Konuşmamın içeriği kasıtlı bir şekilde çarpıtılmış ve kamuoyuna izletilmiştir. Goebbels yöntemlerini eleştirdiğim konuşmam, Goebbels yöntemleriyle hedef gösterilmiştir” dedi.

“Uyuşturucu ticareti yapsaydım rahat rahat dolaşacaktım"

“Merak ediyorum acaba hukuk karşısında hakkımı aramam bu husumetin sebebi midir?” diye soran Kabaş, şöyle devam etti: “Bu kişiler şimdi de atasözünden hakaret çıkarıp cezalandırılmamı istiyorlar. Ben bugün IŞİD üyesi olup, emniyetin canlı bomba listesinde olsaydım serbest olacaktım. Uyuşturucu ticareti yapsaydım rahat rahat dolaşacaktım. Öcalan ile görüşüp mektubunu okusaydım görüşleri referans alınan bir akademisyen olacaktım. Fethullah Gülen ile fotoğraf çektirseydim gözde bir bakan olacaktım. Otele çöküp, devlet ihalelerine çöküp millete ana avrat küfretseydim suçlu olmayacaktım.”

“Cumhurbaşkanına hakaret etmedim, etmem"

Kabaş, savunmasında AİHM'in ifade özgürlüğü ile ilgili kararlarını örnek verirken “Cumhurbaşkanına hakaret etmedim, etmem, edilmesini de onaylamam. İktidarı gerekirse en ağır şekilde eleştiririm ve takdir edersiniz ki bunlar ifade özgürlüğü kapsamındadır ve bir gazetecinin görevidir” diye konuştu.

Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...

twitter takip