Gazeteci Hakan Aygün hakkında attığı tweetten dolayı suç duyurusunda bulunuldu!

Gazeteci+Hakan+Ayg%C3%BCn+hakk%C4%B1nda+att%C4%B1%C4%9F%C4%B1+tweetten+dolay%C4%B1+su%C3%A7+duyurusunda++bulunuldu%21;
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla başlatılan milli dayanışma kampanyası hakkında iban tweeti nedeniyle gazeteci Hakan Aygün hakkında soruşturma suç duyurusunda bulunuldu.

 
Gazeteci Hakan Aygün hakkında sosyal medya hesabından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla başlatılan bağış kampanyası hakkında yaptığı bir paylaşımda 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' ve 'hakaret' suçlarını işlediği gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyursunda bulunuldu.
 
Avukat Mustafa Doğan İnal, gazeteci Hakan Aygün hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Aygün'ün, 31 Mart'ta sosyal medya ortamında kişisel hesabından yaptığı paylaşımlarla 'alenen hakaret' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlarını işlediği belirtildi.
 
Hakan Aygün, sosyal medya paylaşımında; önceki gün başlatılan milli dayanışma kampanyası ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koronavirüs salgını ile ilgili daha önce yaptığı "Sabır ve dua ile aşacağız" açıklamasına gönderme yaparak, "IBAN suresi ayet 1, Ey IBAN edenler... Biz size ayrı bankalardan IBAN numaraları verdik ki IBAN edesiniz diye. Hiç şüphesiz ki ahiret gününde IBAN edenle IBAN etmeyenler ayrılacaktır" mesajını yayınlamıştı.
 
Aygün, dini değerlerle ile alay etmekla suçlandığı mesajının ardından tepki çekerken, bu eylemleri ile Anayasa ve uluslararası sözleşmelerce güvence altına alınan, kişinin maddi ve manevi değerlerinden oluşan toplum nezdindeki şeref ve haysiyeti ile itibarını korumaya yönelik TCK'nın ilgili maddelerinde hükmü bulunan 'hakaret' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama'  suçlarını işlediği değerlendirilen dilekçede, Aygün hakkında TCK'nın eylemine uyan maddeleri gereğince cezalandırılması için gerekli soruşturmanın yapılıp kamu davasının açılması talep edildi.
 
Hükümete yakın gazetecilerden Kenan Kıran da, Hakan Aygün hakkında açılan soruşturmayı Twitter hesabından duyurarak, Aygün'ün açıklamalarına tepki gösterdi. 
 
twitter takip