Flash TV’nin kurucusu, Bursalı iş insanı Ömer Ziya Göktuğ vefat etti

Flash+TV%E2%80%99nin+kurucusu,+Bursal%C4%B1+i%C5%9F+insan%C4%B1+%C3%96mer+Ziya+G%C3%B6ktu%C4%9F+vefat+etti
ABONE OL

Baş ağrısı şikayetiyle bir hafta önce hastaneye kaldırılan Flash TV'nin kurucusu, Bursalı iş insanı Ömer Ziya Göktuğ bu sabah hayatını kaybetti.

Ömer Ziya Göktuğ, bir süredir Bursa’da özel bir hastanede yoğun bakımda tedavi görüyordu. Göktuğ’un ölüm haberi hem kanalda hem de medya dünyasında büyük üzüntüye neden oldu.

Göktuğ'un yakın çevresinden edinilen bilgilere göre Göktuğ'un sinüs enfeksiyonun ardından felç geçirdiği öğrenildi. Göktuğ'un aynı zamanda şeker ve kalp hastalığı bulunuyordu.

69 yaşında hayatını kaybeden Ömer Ziya Göktuğ'un cenazesi yarın öğle namazını müteakip Bursa Ulu Camii'den kaldırılacak.

ÖMER ZİYA GÖKTUĞ KİMDİR?

1953 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Göktuğ, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. 1979 yılında Bursa’da Bursanteks firmasını kurarak tekstil sektörüne girdi.

1982 yılında Bursa merkezli Göktuğ Brode, 1989 yılında da Göktuğ Tekstil A.Ş. firmalarını kurarak tekstil yatırımlarını sürdürdü. 1990 yılında Göktuğ İnşaat şirketini kurarak arazi derleme, proje geliştirme faaliyetlerinde bulundu.

Bursa’nın ilk gökdelenlerinden biri olan Tower Plaza’yı inşa etti. 1992 yılında Göktuğ Medya ve Haber Ajansı bünyesinde Türkiye’nin ilk özel televizyon kanallarından biri olan Flash TV’yi kurdu. Bursa merkezli olarak yayına başlayan Flash TV, daha sonra İstanbul’a taşındı.

twitter takip