FETÖ mensubu olmaktan gözaltına alınan gazeteci nasıl meslektaş kazığı yedi?

FET%C3%96+mensubu+olmaktan+g%C3%B6zalt%C4%B1na+al%C4%B1nan+gazeteci+nas%C4%B1l+meslekta%C5%9F+kaz%C4%B1%C4%9F%C4%B1+yedi?
ABONE OL

Sözcü Gazetesi yazarı Soner Yalçın bugünkü köşe yazısında Hürriyet muhabiri Toygun Atilla'nın 'İfşa' adlı kitabında yer alan bir olayı anlattı.

Sözcü Gazetesi yazarı Soner Yalçın bugünkü köşe yazısında Hürriyet muhabiri Toygun Atilla'nın 'İfşa' adlı kitabında yer alan bir olayı anlattı.

Toygun Atilla FETÖ’nün yıllarca devletin önemli kademelerinde nasıl yükseldiklerini, Danıştay, MİT ve medya dünyasına nasıl sızdıklarını, bu mecralarda bulunan FETÖ mensuplarını 'İfşa' kitabında anlattı.

Bu kitapta yer alan ve gazeteci Mehmet Bozkurt'un yaşadığı bir olayı bugün Soner Yalçın da köşesine taşıdı.

Soner Yalçın yaptığı Ergenekon operasyonlarının perde arkası ve FETÖ haberleri nedeniyle gözaltına alınan hatta hapis cezası alan Mehmet Bozkurt'un meslektaşı yüzünden FETÖ'cü olmaktan hakkında soruşturma açıldığını yazdı.

Yalçın'ın yazısına göre; Mehmet Bozkurt FETÖ'cü olan ve bylock kullanan bir meslektaşı yüzünden gözaltına alındı.

Soner Yalçın, 'Meslektaş kazığı' başlıklı yazısında Mehmet Bozkurt'un yaşadıklarını şöyle anlattı:

Ergenekon'dan mahkum edilen Mehmet Bozkurt, bu kez FETÖ soruşturmasına maruz kaldı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı!

Bu arada "FETÖ-TUSKON ilişkisini" yazdığı için Niğde Cezaevi'ne kondu! Ama... Asıl bomba 12 Temmuz 2017 günü geldi:

FETÖ'nün gizli haberleşme sistemini kullanan "Bylokçu gazeteciler" arasında ismi vardı. Bylock kullanıcısı ve FETÖ örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle sorgulandı!

İfadesinde şunu söyledi: "Sayın Savcım ben FETÖ'cüysem, bu ülkedeki herkes FETÖ'cü!" Dediği doğruydu. Savcı Murat Çağlak da bunun farkındaydı.

Keza İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, darbe gecesi Boğaziçi Köprüsü'nde FETÖ mensubu askerlere karşı birlikte ölüme yürüdüğü Mehmet Bozkurt'un FETÖ elemanı olduğuna inanmıyordu. İyi de kimse "Bylock" meselesini çözemiyordu.  Telefon kayıtlarına göre Mehmet Bozkurt Ağustos-Eylül 2014 tarihleri arasında Bylock kullanmıştı.

Gerçek ortaya çıktı: Mehmet Bozkurt o tarihlerde  meslektaşı Murat Kazancı ile birlikte kitap yazmak için Güneydoğu'ya gitmişti. Telefon hattı faturalı olduğu için Murat Kazancı kendi hattının internetini ortak kullanmalarını istemişti.

Mehmet Bozkurt bilmiyordu ki, Murat Kazancı FETÖ mensubuydu ve telefonunda Bylock vardı...

Yazının tamamını okumak için  TIKLAYINIZ

twitter takip