Feminist Gece Yürüyüşü'nde gözaltına alınan 34 kişiyle ilgili yeni gelişme!

Feminist+Gece+Y%C3%BCr%C3%BCy%C3%BC%C5%9F%C3%BC%E2%80%99nde+g%C3%B6zalt%C4%B1na+al%C4%B1nan+34+ki%C5%9Fiyle+ilgili+yeni+geli%C5%9Fme%21;
ABONE OL

İstanbul'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen 'Feminist Gece Yürüyüşü'nde gözaltına alınan 32'si kadın toplam 34 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

İstanbul Valiliği, eylem çağrıları sonrası, Taksim'e çıkışları öğle saatlerinde metro çıkışları dahil olmak üzere kapatmıştı. İstiklal Caddesi'ne çıkan tüm sokak ve caddelere de çelik bariyerler çekildi. Engellemelere karşın, kadın örgütleri 'Feminist Gece Yürüyüşü' için İstiklal Caddesi'nin arka sokaklarında toplandı. Sıraselviler Caddesi'nde toplanan gruplar İstiklal Caddesi'ne çıkabilmek için ara sokakları denedi. Bu esnada toplam 34 kişi gözaltına alındı.

Kadın hakları savunucuları Karaköy'de toplanarak bir basın açıklaması yaptı ve "Yasaklama sözlerine omuz silkerek hep daha kalabalık buluştuk, buluşuyoruz" dendi.

 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Twitter hesabı üzerinden bir mesaj paylaştı ve alınan önlemleri eleştirdi: 

"Bizden yani kadınlardan çok korktuğunuzu biliyorduk ama bu kadar da belli etmeyeydiniz iyiydi. Alanları, meydanları kapatarak kadın mücadelesinin önüne geçemeyeceğinizi yine kadınlar gösterecek size.."

İstanbul Valiliği ne demişti?

Bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü en içten duygularımızla kutluyoruz. Bu anlamlı ve güzel gün nedeniyle İstanbul'daki sivil toplum kuruluşlarınca 7-8 Mart 2020 tarihlerinde yapılacağı bildirilen bütün faaliyetlere Valiliğimiz ve kaymakamlıklarımız tarafından gerekli izinler verilmiştir. Ancak bazı sivil toplum kuruluşları ve şahıslar tarafından sosyal medya yoluyla Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesinde, bugün saat 19.00'da etkinlik duyurusu yapılmaktadır. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nin 2911 Sayılı Kanun çerçevesinde ilan edilen alanlar içerisinde olmaması nedeniyle akşam saatlerinde bu yerlere çıkan bütün yollar kapalı olacaktır.

twitter takip