Felaket fırsatçıları iş başında: Yanan tarlaları 'imara açılacak' ibaresiyle satışa çıkardılar

Felaket+f%C4%B1rsat%C3%A7%C4%B1lar%C4%B1+i%C5%9F+ba%C5%9F%C4%B1nda:+Yanan+tarlalar%C4%B1+%E2%80%99imara+a%C3%A7%C4%B1lacak%E2%80%99+ibaresiyle+sat%C4%B1%C5%9Fa+%C3%A7%C4%B1kard%C4%B1lar
ABONE OL

Türkiye'nin birçok noktasında yangınlar devam ederken, kontrol altına alınan bölgelerdeki yanan tarlaların ‘İmara açılacak’ yalanıyla satışa çıkarıldığı ortaya çıktı.

patronlardunyası.com'un haberine göre; birçok şehirde art arda çıkan yangınlar Türkiye’nin ciğerlerini kül etti. Bir yandan da yanan yerlerin imara açılıp açılmayacağı tartışmaları ortaya çıktı.

Tartışmayı başlatan hamle bir kanunla orman alanlarındaki yapılaşma tasarrufunun Orman Bakanlığından alınıp Kültür ve Turizm Bakanlığı’na verilmesi oldu.

Muhalefet de bu karara tepkiliydi. Kılıçdaroğlu, “Erdoğan bir imzayla ormanlarda yapılaşma yetkisini Turizm Bakanı’na verdi. Her yer yandı kül oldu, derdi dağı taşı betonlaştırmak. Çok açık söylüyorum; tek bir tuğla dahi koymaya kalkarsanız, önce ekskavatörle beni çiğnemeniz gerekecek. Ormanlarımıza dokunamayacaksınız” demişti.

Akşener ise “Ülkemizin dört bir yanında çıkan yangınları yerinde incelemek için ilk durağımız Muğla... Marmaris'te yangından zarar gören ağaçlarımızın yerine beton dikilmesine fırsat vermeyecek, Tabiatımızın kendini onarması sürecinin takipçisi olacağım" ifadelerini kullanmıştı.

Sahibinden.com’da yer alan bazı ilanlar kafaları karıştırdı.

İlana göre yangınlarla boğuşan Muğla Milas’ta deniz sıfır olduğu belirtilen araziler 3 Ağustos’ta satışa çıkarıldı.

Bazı ilanlar ise apar topar siteden kaldırıldı.

twitter takip