Fatih Portakal'ın çiftliğinde kaçak yapıya rastlanmadı!

Fatih+Portakal%E2%80%99%C4%B1n+%C3%A7iftli%C4%9Finde+ka%C3%A7ak+yap%C4%B1ya+rastlanmad%C4%B1%21;
ABONE OL

Yılmaz Özdil'in ardından kaçak yapı iddialarıyla gündeme gelen bir başka gazeteci de Fatih Portakal olmuştu. Ünlü habercinin çiftliğinde yapılan incelemede kaçak yapıya rastlanmadı.

Fox TV Ana Haber'in başarılı sunucusu Fatih Portakal'ın eşi Armağan Portakal'ın İzmir'in Seferihisar ilçesinde bulunan çiftliğinde kaçak yapılaşma olduğu yönündeki iddialar üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri inceleme başlatmıştı. Yapılan incelemede kaçak yapıya rastlanmadı.
 
İzmir Seferihisar'da 2015 gazeteci Fatih Portakal'ın eşi Armağan Portakal adına kurulan Torlak Çiftliği’nde bazı yapıların kaçak olduğu iddiası dün gündeme gelmişti. 
 
Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in ardından Fatih Portakal'ın da konutunda hukuka aykırı yapılaşma olduğu iddia edilmişti. 
 
Fatih Portakal da, evinin üzerinde drone kamera gezdirilerek görüntü alan medya kuruluşlarına tepki göstermişti.
 
Ünlü haberci açıklamasında; evine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan görevlilerin gelip rapor yazacağını söylediklerini de belirtmişti. 
 
 
Kaçak yapı söylentileri üzerine ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri inceleme yapmak için Portakal'ın söz konusu evine geldi ve 8 bin 394 metrekarelik tapu alanında inceleme başlattı. 
 
İncelemede; 3 yapıdan oluşan çiftliği için 2018 yılında çıkarılan imar barışı yasasından faydalandığı tespit edilen Portakal ailesinin söz konusu 36 metrekare alana 2016 yılında atölye olarak kullanılan ahşap bina, depo olarak kullanılan 21 metrekarelik bina ve önündeki pergoleli mutfak olarak kullanılan bölüm ile hobi odası olarak kullanılan 10 metrekarelik ahşap bina yaptırdığı tespit edildi.
 
Bu yapılar için kayıt belgesi alındığı da saptandı. Çiftlikteki incelemeleri tamamlayan ve gerekli işlemleri yapan ekiplerin söz konusu yapılarla ilgili rapor hazırlayacağı ifade edildi.  
 
 
twitter takip