Fatih Portakal'den ilk açıklama geldi: 'Haber sunarken zorlanıyorum.... '

Fatih+Portakal%E2%80%99den+ilk+a%C3%A7%C4%B1klama+geldi:+%E2%80%99Haber+sunarken+zorlan%C4%B1yorum....+%E2%80%99
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidar hakkındaki eleştirel açıklamaları nedeniyle 3 gün yayın durdurma cezası verilen Fox Haber'in başarılı sunucusu Fatih Portakal konu hakkındaki açıklamasını canlı yayında yaptı.

Fox TV Ana Haber Bülteni'ni sunan başarılı ve deneyimli haberci Fatih Portakal, RTÜK(Radyo Televizyon Üst Kurulu) tarafından Fox Haber'e verilen idari para yayın durdurma cezaları hakkında konuştu.
 
Dün akşam yayınlanan ana haber bülteninde konuyla ilgili açıklama yapan Fatih Portakal, "Verilen cezadan dolayı geçmiş olsun diyenler çok fazla. Bir mesaj var gelenler arasında. Zorlanıyor musunuz haber sunarken demiş. Samimiyetle bir şey paylaşayım. Zorlanıyorum. Yani dünden beri zorlanıyorum. Bakıyorum, izliyorum. İki kere izledim nerelerden cezayı vermişler diye. Kendim için değil. Bir şirketin sorumluluğunu üstünüzde taşıyorsunuz ve sizin söyleyebileceğiniz bir söz burada çalışan insanlar için olumsuzluk teşkil edebilir. Beni üzen bu. Ve o yüzden bir vicdan sorgulaması içersindeyim. O yüzden hangi kelimeyi kullanacağım hangi kelimeyi kullanmayacağım noktasında gidip geliyorum. Ama atlatacağım tabi ki bunu. Bu psikolojik baskıyı da üzerimden atacağım. Neler gördük. Bunu da atlatacağız" dedi.
 
Konuyla ilgili hazırlanan haberde de, basın meslek örgütleri ve muhalefet liderlerinin Fox Haber'e verilen cezaya karşı yaptığı yorumlar yer aldı. 
 
Fox Haber'e verilen cezaya Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Basın Konseyi, Türkiye Gazeteciler Sendikası yayınladığı açıklamalarla tepki gösterirken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da verilen cezaya tepki göstererek Fox Haber'e destek olmuştu. 
 
 
twitter takip