Fatih Altaylı'dan 'sansür' açıklaması! Habertürk yönetimi yazısını yayından kaldırdı mı?

Fatih+Altayl%C4%B1%E2%80%99dan+%E2%80%99sans%C3%BCr%E2%80%99+a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1%21;+Habert%C3%BCrk+y%C3%B6netimi+yaz%C4%B1s%C4%B1n%C4%B1+yay%C4%B1ndan+kald%C4%B1rd%C4%B1+m%C4%B1?
ABONE OL

Fatih Altaylı, HaberTürk’ün yazısına sansür uyguladığı iddialarına ilişkin köşesinden açıklamada bulundu.

Söz konusu yazısının Gara’da öldürülen 13 kişinin ‘sivil’ olduğu bilgisiyle kurgulandığını ancak daha sonra öldürülenlerin polis, asker ve istihbarat görevlisi olduğunu öğrendiğini ifade eden Altaylı, “Tamamen kendi arzum ve isteğimle yazımı geri çektim. Ve bu konuda gerçekler tam olarak ortaya çıkıncaya kadar yazı yazmama kararı da aldım” dedi.

Kaldırılmasını istediği yazısı için, “Yurttaşlarımızın kamu görevlisi olması, yapılan kalleşçe katliamdaki şerefsizliği, kalleşliği hafifletmiyordu ama yazı yanlış bilgi içerir hale geliyordu. Zaten okurlardan da ‘Sivil demişsin ama sivil değiller’ gibi eleştiriler de gelmeye başlamıştı” diyen Altaylı, devamında şunları kaydetti:

“Bunun üzerine ben de Habertürk yönetiminden yazımı kaldırmalarını rica ettim. Her ne kadar resmi açıklamaya dayanmış olsa da hatalı bir bilginin kalıcı olmasını istemedim doğrusu. Habertürk yönetimi bunun yanlış anlaşılabileceği konusunda beni uyardı ise de, ben yazar olarak hakkımı kullanmak istedim.”

İşte, o açıklama:

"Zaruri bir açıklama

Sevgili okurlar,

Pazar günü bu köşede PKK tarafından katledilen 13 vatandaşımızla ilgili bir yazı kaleme aldım.

İlgili Bakan'ın açıklamasına dayanarak katledilen bu 13 "sivilin" fotoğraflarının çerçeveletilerek terör örgütü PKK/YPG ile sıkı fıkı bir ittifak ilişkisi içine giren ABD'nin Başkanı Biden'a, ABD Kongresi'ne ve PKK'lı teröristleri yüceltecek bir film çekme hazırlığında olan Hillary ve Chelsea Clinton'a yollanmasını önerdim.

Tüm yazı terör örgütü tarafından katledilen vatandaşlarımızın sivil kişiler olması üzerine kurgulanmış ve kaleme alınmıştı.

Ancak kısa süre sonra PKK'nın öldürdüğü rehinelerin sivil değil, asker, polis ve istihbarat görevlisi oldukları ortaya çıktı.

Yurttaşlarımızın kamu görevlisi olması, yapılan kalleşçe katliamdaki şerefsizliği, kalleşliği hafifletmiyordu ama yazı yanlış bilgi içerir hale geliyordu.

Zaten okurlardan da "Sivil demişsin ama sivil değiller" gibi eleştiriler de gelmeye başlamıştı.

Bunun üzerine ben de Habertürk yönetiminden yazımı kaldırmalarını rica ettim.

Her ne kadar resmi açıklamaya dayanmış olsa da hatalı bir bilginin kalıcı olmasını istemedim doğrusu.

Habertürk yönetimi bunun yanlış anlaşılabileceği konusunda beni uyardı ise de, ben yazar olarak hakkımı kullanmak istedim.

Şimdi görüyorum ki, yöneticilerin uyarısı haklı imiş.


Bazıları yazımın sansüre uğradığı iddia etmişler.

Keşke arayıp sorsalardı.

Tamamen kendi arzum ve isteğimle yazımı geri çektim.

Ve bu konuda gerçekler tam olarak ortaya çıkıncaya kadar yazı yazmama kararı da aldım.

Tüm okurlarıma hürmetle duyururum."

 

twitter takip