Fatih Altaylı'dan reyting açıklaması: 'Bazen biri geçer bazen öbürü... '

Fatih+Altayl%C4%B1%E2%80%99dan+reyting+a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1:+%E2%80%99Bazen+biri+ge%C3%A7er+bazen+%C3%B6b%C3%BCr%C3%BC...+%E2%80%99
ABONE OL

Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü yazısında rakibi Ahmet Hakan'ın program yaptığı Cnn Türk'ün Habertürk'ü geride bırakmasını değerlendirdi. Altaylı, yazısının devamında Turkuvaz Medya'nın ünlü oyuncu Berna Laçin'e uyguladığı boykota da değindi.

Habertürk yazarı ve Habertürk TV programcısı Fatih Altaylı, sık sık polemik yaşadığı Ahmet Hakan'ın program yaptığı Cnn Türk'ün Nisan ayı reytinglerinde Habertürk'ü geride bırakmasını bugünkü köşesine taşıdı.
 
Habertürk TV'de 'Teke Tek' programını yapan Fatih Altaylı ve Cnn Türk'te 'Tarafsız Bölge'yi sunan Ahmet Hakan reyting konusunda geçen aylarda da tartışmaya tutuşmuş kendi kanallarının daha çok izlendiğini iddia etmişlerdi. İki gazetecinin hem reyting konusundaki rekabeti hem de köşelerinden atışmaları devam ediyor. 
 
Nisan ayında ise daha çok izlenen kanal Cnn Türk oldu. Fatih Altaylı da bu konuda yapılan yorumları köşesine taşıdı.
Zaman zaman birincilerin değişebileceğini vurgulayan Fatih Altaylı, geçen 13 ayda Habertürk'ün birinci olduğunu ve Cnn Türk kadar abartılmadığını söyledi.
 
Yazısında; Habertürk'ün tarafsız yayın yaptığını ve bu nedenle sevilmediğini söyleyen Fatih Altaylı, "Çoğulcu, tarafsız, objektif, her kesime aynı mesafede ve her kesime hitap eden, ne yandaş ne candaş olan bir yayıncılık size uymuyordu.Korktunuz Habertürk’ten" ifadelerine yer verdi.
 
Altaylı, son günlerde RTÜK'ün verdiği cezalarla gündemde olsa da programları açısından ataklar yapan Halk TV'nin de zirveye yaklaştığını ifade etti.
 
Fatih Altaylı şunları yazdı:
 
Bazı ahmaklar “Ahmet Hakan haklı çıktı, Altaylı yalanlandı” diye yazdılar birkaç gün önce.
 
Neymiş, Nisan ayı ratinglerinde CNN Türk, Habertürk’ü geçmiş.
 
Yahu ben bir ay önce biz öndeydik dedim, rating bu, bazen biri geçer bazen öbürü.
Hadi onu geçelim.
 
CNN Türk bir ay birinci oldu diye köpürtüp duruyorlar.
 
Peki kardeşim ondan önceki 13 ay boyunca Habertürk zirvede iken niye çıtınız çıkmıyordu.
 
Derdiniz Habertürk’le de ondan.
 
Niye?
 
Çünkü çoğulcu, tarafsız, objektif, her kesime aynı mesafede ve her kesime hitap eden, ne yandaş ne candaş olan bir yayıncılık size uymuyordu.
 
Korktunuz Habertürk’ten.
 
Peki sonuç!
 
Şimdi Halk TV geliyor bangır bangır.
 
Zirveyi zorluyor.
 
Hayatın her alanını kutuplaştırma, düşmanlaştırma siyasetinizin bir sonucu bu.
 
Çok başarılısınız.
 
Kutlarım.
 
TURKUVAZ MEDYA'NIN BERNA LAÇİN KARARINI DUYURMA ŞEKLİNİ ELEŞTİRDİ!
 
Fatih Altaylı, yazısının devamında da Turkuvaz Medya Grubu'nun ünlü oyuncu Berna Laçin'in yer aldığı reklam filmlerini yayınlamama kararına değindi.
 
Medya grubunun almış karar için "Alabilir. Ne beni ne kimseyi ilgilendirir" diyen Fatih Altaylı, Turkuvaz Medya'nın bu kararını açıklayan metnini eleştirdi.
 
Berna Laçin'e haraket ve iftira edildiğini belirten Fatih Altaylı bu şekilde ünlü oyuncu ile çalışan firma ve reklamverenlerin de üstü kapalı tehdit edildiğini ifade etti. 
 
Fatih Altaylı, Berna Laçin için de şunları yazdı:
 
Sabah gazetesi demişken bu saçmalığa değinmezsem haksızlık yapmış olurum.
 
Sabah’ı da içinde bulunduran Turkuvaz Medya, bundan böyle Berna Laçin’in yer aldığı reklamları yayınlamama kararı almış.
Alabilir.
 
Ne beni ne kimseyi ilgilendirir.
 
Ancak bunu duyuruş biçimleri çok garip ve anlamsız.
 
Berna Laçin’e hakaret, yer yer iftira dolu bir metin kaleme alınmış.
 
Sanki bir manifesto.
 
Berna Laçin ile çalışan firmalara, reklamverenlere yönelik “üstü açık” bir tehdit metni gibi.
Olacak iş değil!
twitter takip