Fatih Altaylı RTÜK'ün Sevda Noyan kararını böyle eleştirdi: 'Aynı sözleri ben söylesem....'

Fatih+Altayl%C4%B1+RT%C3%BCK%E2%80%99%C3%BCn+Sevda+Noyan+karar%C4%B1n%C4%B1+b%C3%B6yle+ele%C5%9Ftirdi:+%E2%80%99Ayn%C4%B1+s%C3%B6zleri+ben+s%C3%B6ylesem....%E2%80%99
ABONE OL

Fatih Altaylı Habertürk'teki köşesinde, RTÜK'ün Sevda Noyan'ın açıklamalarıyla gündem olan Arafta Sorular programı kararını değerlendirdi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, RTÜK(Radyo Televizyon Üst Kurulu) Sevda Noyan'ın Ülke TV'de yayınlanan Arafta Sorular programında söylediği tehdit içerikli sözlerin üst kurul toplantısının gündemine alınmamasını bugünkü köşesine taşıdı. 
 
RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşcı, Sevda Noyan'ın "Bizim aile 50 kişiyi götürür. Biz bu konuda maddi ve manevi olarak çok donanımlıyız. Bizim sitede hala 3-5 kişi var. Benim listem hazır" sözleri için Ülke TV'ye yaptırım uygulanması için dilekçe vermişti.
 
Ancak, dün gerçekleşen üst kurul toplantısında 'Arafta Sorular' programı gündeme alınmamıştı. İlhan Taşcı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in toplantıya da katılmadığını açıklamıştı.
 
Fatih Altaylı bu gelişmeyi bugünkü köşe yazısına taşıdı. Kendisinin sunduğu Teke Tek programı nedeniyle de Habertürk kanalı kısa zaman önce üst sınırdan idari para ceza ile cezalandırılan Fatih Altaylı, RTÜK'ün Ülke TV hamlesini "Acaba bu hafta ben aynı sözleri kelimesine dokunmadan benim programda tekrarlatsam bana ne yaparlar" diyerek eleştirdi...
 
Fatih Altaylı yazısında şunları yazdı:
 
RTÜK’e bayılıyorum.
 
Bir televizyon kanalında insanların tehdit edilmesini, iç savaş çığırtkanlığı yapılmasını, bir kadının çıkıp ölüm listelerinin hazırladığını, komşularını öldürmek istediğini söylemesini çok normal bulmuş.
 
O kadar normal bulmuş ki, bu konuyu görüşmek için yapılan olağanüstü görüşme çağırısına uymamış.
 
Programı ele almamış.
 
Acaba bu hafta ben aynı sözleri kelimesine dokunmadan benim programda tekrarlatsam bana ne yaparlar!
twitter takip