Fatih Altaylı: 'Ben elimin hamuru ile kadın işine karışmamayı öğrendim...'

Fatih+Altayl%C4%B1:+%E2%80%99Ben+elimin+hamuru+ile+kad%C4%B1n+i%C5%9Fine+kar%C4%B1%C5%9Fmamay%C4%B1+%C3%B6%C4%9Frendim...%E2%80%99
ABONE OL

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, sosyal medyada başlatılan 'erkek yerini bilsin' etiketini bugünkü köşesine taşıdı.

Sosyal medyada cinsiyet eşitsizliğine farkındalık yaratmak amacıyla kadınlar için sık sık kullanılan cinsiyetçi söylemlerin erkeklere uyarlandığı ironik mesajlar devam ediyor.
 
Bu mesajlar zaman zaman esprili olup güldürürken çoğunlukla kadınların sosyal hayatta kullanılan dille bile ne kadar baskı altında tutulduğunu ya da geri plana itildiğini de sözler önüne serdi ve sosyal medya kullanıcılarını üzdü.
 
Bu mesajlarda özellikle kadına şiddet ve kadın cinayetleri için kullanılan "Kim bilir ne yaptı da kocasını kızdırdı", "Ne olmuş bir kere vurduysa", "Adamın damarına basarsan o da sinirlenir tabi ki" gibi ifadelere de tepki gösterilerek benzer cümleler erkeklere uyarlanıp paylaşıldı. 
 
Son olarak Ankara'da evinde ölü bulunan ve geçtiğimiz Nisan ayında erkek arkadaşı Ümitcan Uygun tarafından bayılana kadar darp edildiği, bu görüntülerin de Instagram'da canlı yayında yayınlandığı ortaya çıkan Aleyna Çakır ve bugün Kartal'da boşanmak istediği eşi Erol Elbasan tarafından silahla tehdit edilen, silahın kabzasıyla yüzüne vurularak darp edilen Derya Elbasan'ın olaylarının duyulması da bu tarz mesajlar gündemdeki sıcaklığını korumaya devam ediyor.
 
Habertürk yazarı Fatih Altaylı da, 'erkek yerini bilsin' etkiketini bugünkü köşe yazısına taşıdı.
 
Fatih Altaylı, bu akıma destek olarak kampanyadaki yaratıcı sözlerin kadınlara karşı uygulanan şiddeti gözler önüne serdiğini ifade etti.
 
Fatih Altaylı şunları yazdı:
 
Sanatçı Gaye Su Akyol şahane bir kampanya başlattı.
 
Kadınları sosyal hayatta geride tutmak için kullanılan saçma sapan ne kadar deyiş var ise hepsini erkeklere uyarlayarak sosyal medyadan paylaşmaya başladı.
 
Onun bu tavrı bir anda yayıldı, şimdi siyasi partiler de bu kervana katıldı.
 
Gaye Su Akyol’un bu yaklaşımı aslında bana yabancı değil.
 
Çünkü ben de kızım ve eşimle yaşadığım evde yıllardır bu tip sözlere muhatap oluyordum.
 
Elimin hamuru ile kadın işine karışmamayı öğrenmiştim mesela.
 
Ama kampanyadaki yaratıcılık yer yer güldürdü, yer yer gözlerimi yaşarttı.
 
Hiçbir şey kadına karşı uygulanan şiddeti bu kadar net anlatamazdı.
 
twitter takip