Faruk Bildirici'den RTÜK üyeliği açıklaması!

Faruk+Bildirici%E2%80%99den+RT%C3%BCK+%C3%BCyeli%C4%9Fi+a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1%21;
ABONE OL

Daha önce RTÜK üyeliği düşürülen Faruk Bildirici CHP tarafından yeniden aday gösterildi. Yapılan seçimde üye seçilemeyen Faruk Bildirici, sosyal medyadan bir açıklama yaptı.

 

 
Medya Ombudsmanı ve CHP'nin eski RTÜK üyesi Faruk Bildirici, dün TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Genel Kurulu'nda gerçekleşen CHP'nin RTÜK üyeliği seçiminin ardından bir açıklama yaptı.
 
RTÜK üyeliği geçtiğimiz Ekim ayında düşürülen Faruk Bildirici, dün CHP'nin yeni RTÜK üyesi seçiminde yeniden aday gösterilmişti. Seçimi Kemal Kılıçdaroğlu’nun iletişim koordinatörü da olan diğer aday Okan Konuralp kazandı.
 
CHP'nin yeni RTÜK üyesi Okan Konuralp olurken, Faruk Bildirici de seçimin ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.
 
RTÜK üyeliği yaptığı 3,5 ay içinde kurumda gördüğü haksızlık ve yanlışları dile getirdiğini ve şeffaflığını sağlamaya çalıştığını ifade eden Faruk Bildirici bu nedenle RTÜK Başkanı'nın aleyhinde asılsız haberler yaptırarak itibar suikastine giriştiğini dile getirdi.
Kendisini yeniden aday gösteren CHP'ye teşekkür eden ve yeni üye seçilen Okan Konuralp'i tebrik eden Faruk Bildirici, üç ayrı dava açtığını hatırlatarak "Hukuksuzluklara ve çağdışı işlemlere her zaman olduğu gibi itiraz etmeye, mücadeleye devam edeceğim" dedi.
 
Faruk Bildirici'nin Twitter sayfasından yaptığı açıklama şu şekilde:
 
RTÜK’te bulunduğum 3.5 ay içerisinde liyakatsizliğin, partizanlığın, hukuksuzluğun, kamu kaynaklarına göz koymanın ve dost ahbap ilişkilerinin kurumu getirdiği noktayı gördüm. İşlevsiz hale getirilmiş kurumun etkin hale gelmesini ve şeffaflığını sağlamaya çalıştım. Yanlışlık ve hukuksuzluklara gözümü kapamadım; Başkanın birden çok yerden maaş almasına ve şaibeli işlemlerine karşı çıktım. Bunun üzerine RTÜK Başkanı, aleyhimde asılsız haberler yaptırarak itibar suikastine girişti. Sonra da her daim yanında olan parmaklarla üyeliğimi düşürdü.  Ama TÜRKSAT’tan istifa ederek mücadelemin haklılığını kabul etmek zorunda kaldı. TBMM’de bugün yapılan seçimde beni yeniden aday göstererek RTÜK’teki mücadeleme sahip çıkan CHP’ye teşekkür ederim. Yeni üye seçilen Okan Konuralp’e de başarılar dilerim. Görevini  yapmış olmanın gönül rahatlığı içindeyim. Üç ayrı dava açtım. Hukuksuzluklara ve çağdışı işlemlere her zaman olduğu gibi itiraz etmeye, mücadeleye devam edeceğim.
 
 
twitter takip