Faruk Bildirici, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’un gezilerine katılan gazetecilere sordu: Neredesiniz?

Faruk+Bildirici,+K%C3%BClt%C3%BCr+ve+Turizm+Bakan%C4%B1+Ersoy%E2%80%99un+gezilerine+kat%C4%B1lan+gazetecilere+sordu:+Neredesiniz?
ABONE OL

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, 2018 yılında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un düzenlediği turistik gezilere katılan gazetecilere seslendi.

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, “Go Turkey” hesabından paylaşılan ve gelen tepkiler üzerine kaldırılan, turizm sektöründe çalışanların “aşılandım” maskesi taktığı videoyla ilgili, zamanında Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’un düzenlediği gezilere katılan gazetecilerin herhangi bir eleştiride bulunmadığına dikkati çekti.

Bildirici, “Ey, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’un gezilerine katılan, ona övgüler düzen gazeteciler neredesiniz?” başlıklı yazısında şu görüşlere yer verdi:

“Gazetecilerle sürekli konuşup, projelerini anlatmaktan geri durmayan Bakan Mehmet Nuri Ersoy da bu kez konuşmadığı gibi ona soran bir gazeteci de çıkmadı” diyen Bildirici, daha önce bakanlğın düzenlediği turlara katılan gazeteciler için, “Geniş vizyonunu övdükleri, ‘Kültür ve Turizm Bakanlığı’na en uygun isim olduğu’nu yazdıkları, bakanlığı şirket gibi yönetmesinin getireceği artılardan bahsettikleri Bakan Ersoy’un böyle bir reklamın hazırlanmasına nasıl bir mantıkla onay verdiğini, bu kez nasıl tökezlediğini sorgulamalılar. Bunun için reklam ajansına ne kadar ödeme yapıldığını, bu ödemenin hesabını kimin vereceğini, binlerce sarı maske hazırlanıp hazırlanmadığını ve bunların maliyetlerini de araştırmalılar” 

Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN...

 

 


 

twitter takip