Faruk Bildirici: Anadolu Ajansı, IMF'nin raporunu bile isteye çarpıtmış

Faruk+Bildirici:+Anadolu+Ajans%C4%B1,+IMF%E2%80%99nin+raporunu+bile+isteye+%C3%A7arp%C4%B1tm%C4%B1%C5%9F
ABONE OL

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, bugünkü yazısında IMF’nin Nisan ayı İzleme Raporu’nun Anadolu Ajansı tarafından göz göre göre çarpıtıldığını yazdı.

Yazısında, “Bunu etik bir gazetecilik olarak nitelendirmek mümkün değil. Bu somut bir dezenformasyon ve çarpıtma operasyonu" diyen Bildirici, "İnsanları kandırma ve iktidarın pandemi dönemindeki icraatlarını başarılı gösterme çabası” eleştirisinde bulundu.

Anadolu Ajansı’nın, IMF raporundaki vatandaşlara doğrudan yapılan nakit desteklerle ilgili verileri görmezden geldiğini belirten Bildirici,  “Türkiye bu açıdan bakıldığında vatandaşına en az destek veren ülkelerden biri. Hatta en sondaki Meksika GSYH’sinin 0.7’si oranında, Mısır 1.6 oranında doğrudan ve nakit destek verirken, Türkiye’nin vatandaşına doğrudan ve nakit desteği yüzde 1,9 oranında kalmış. Bu oran gelişmiş ekonomilerde yüzde 16,42 iken, gelişmekte olan ekonomilerde yüzde 4, düşük gelirli ülkelerde yüzde 1,6. Pakistan’da bu destek yüzde 2, Gürcistan’da 6,1, Rusya’da 4,3. Ancak Anadolu Ajansı, sadece rapordaki borç erteleme, kredi ve bankalara nakdi destekten oluşan likit destek verilerini haber yapmış. Hatta bu verileri yazarken de Türkiye’den daha fazla likit yardım yapan ülkelerle ilgili de bilgi vermemiş haberde. Vatandaşa desteği gösteren asıl veride bunlar oysa” diye yazdı.

Yazının tamamını okumakiçin TIKLAYIN...

twitter takip