Fahrettin Koca'dan coronavirüs açıklamaları gelmeye devam ediyor!

Fahrettin+Koca%E2%80%99dan+coronavir%C3%BCs+a%C3%A7%C4%B1klamalar%C4%B1+gelmeye+devam+ediyor%21;
ABONE OL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, coronavirüs hakkında açıklamalar yapmaya devam ediyor. Bakan Koca, virüsün yaz aylarında etkisini kaybettiğini ve yayılmayı önledikleri taktirde hayatın kısa zamanda normale döneceğini söyledi.

 
 
Çin'in Vuhan kentinde geçtiğimiz Aralık ayında ortaya çıkan ve hızla yayılarak tüm dünyayı alarma geçiren coronavirüs geçtiğimiz günlerde Türkiye'de de görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı basın açıklaması ile ülkemizde de coronavirüs vakasının görüldüğünü duyurmuştu.
 
Öte yandan; Dünya Saplık Örgütü de; 114'ten fazla ülkeye yayılan Corona virüsü salgınını pandemi ilan etti. (Pandemi; bir kıta, hatta tüm dünya yüzeyi gibi çok geniş bir alanda yayılan ve etkisini gösteren salgın hastalıklara verilen genel isimdir)
 
Slovakya'da da virüs nedeniyle olağanüstü hal ilan edilirken, Sağlık Bakanı Fahretin Koca da, coronavirüsün Türkiye'de de yayılmasından korkan vatandaşlara sık sık düzenlediği basın toplantısı ile bilgilendirme yapıyor ve bu bilgileri sosyal medya hesabından paylaşıyor.
 
Fahrettin Koca, yeni yayınladığı videolarda ise; yaz aylarında virüsün etkisinin azalacağını ve bu nedenle önümüzdeki iki aylık sürecin çok önemli olduğunu belirtti. Bu hastalığın daha çok kış enfeksiyonu olduğunu belirten Fahrettin Koca, vatandaşların bu süre içinde önemli kararları da 1,5-2 ay sonrasına ertelemesini tavsiye etti.
 
Bu dönemin geçici olacağını ancak bunun için de salgının yaygınlaşmasını önlemek gerektiğini söyleyen Fahrettin Koca, "Bunun için mutkala kuralları uygulamalı ve tedbirlerimizi almalıyız" dedi.
 
 
Fahrettin Koca, medyanın da bu ulusal mücadelenin önemli aktörlerinden bir tanesi olduğunu belirterek, "Biz medyayla birlikte bu süreci şeffaf bir şekilde götürdük. Bu dönemde lüften birlikte vatandaşlarımızı iyi bilgilendirmeliyiz. Herhangi bir panik havası oluşturmadan şu 1-2 aylık süreci rajat götürmeliyiz. Sizler de medya olarak aracılık ederseniz biz daha mutlu olacağız" açıklamasını yaptı.
 
'Sorun küresel çözüm ulusal' diyen Fahrettin Koca, " Biz süreci bugüne dek birlikte yürüttük. Şeffaf davrandık, destek kazandık. İş birliğimiz aynı ilkelerle devam edecek. Güvenilir bilginin aracı saygın medyadır. Medyanın saygın mensuplarıdır" diyerek basın mensuplarından halkı panikletecek bilgi kirliliğine yer vermemeleri konusunda destek istedi. 
 
 
twitter takip