Fahrettin Koca'dan CHP'li vekilin iddialarına cevap: 'Veriler anlık gerçek verilerdir...'

Fahrettin+Koca%E2%80%99dan+CHP%E2%80%99li+vekilin+iddialar%C4%B1na+cevap:+%E2%80%99Veriler+anl%C4%B1k+ger%C3%A7ek+verilerdir...%E2%80%99
ABONE OL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CHP'li Veli Ağbaba'nın iddialarına cevap verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın koronavirüse bağlı yaşanan ölümlerle ilgili iddialarına cevap verdi.
Sağlık Bakanı Fahettin Koca, 28 Mart Cuma günü koronavirüs nedeniyle meydana gelen vefat sayısını 16 olarak açıklarken, Veli Ağbaba sadece İstanbul'da bir günde koronavirüs nedenitle 20 kişinin öldüğünü iddia etmiş ve Bakan Koca'nın süreci şeffaflıkla idare etmediğini söylemişti.
 
Veli Ağbaba sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Koronavirüs nedeniyle İstanbul'da 20 kişi hayatını kaybetti. Bu isimler e-devlette var. Virüs yüzünden 1 ilde 1 günde 20 kişi ölüyor; ama '81 ilde toplam 16 kişi öldü' deniliyor. Bu bir skandaldır!" ifadesini kullandı ve Sağlık Bakanı Koca'ya "Bu saatten sonra kime nasıl inanacağız" ifadelerini kullanmış ve e-devlette yer alan cenaze bilgileri sisteminden görseller paylaşmıştı.
 
Ağbaba, sonrasında da bu sisteme girişin yasaklandığını ifade ederek, "En başından beri ısrarla altını çizdiğimiz şeffaflık artık maalesef bitip tükenmiştir. Sağlık Bakanlığı, sistem kilitlemeyle uğraşacağına kamuoyuna gerçek bilgileri derhal açıklamalıdır" demişti.
 
 
 
 
Veli Ağbaba'nın bu iddialarının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, "Sosyal medyada yer alan, açıkladığımız verilerde tutarsızlık olduğu yönündeki iddialar tamamen asılsızdır. Açıklanan sayısal veriler, kanıta dayalıdır. Doğrudan COVİD-19 tanısını esas almıştır. Veriler, anlık gerçek verilerdir. Gerçekleri çarpıtmanın kimseye faydası yoktur" açıklamasını yaptı.
 
 
TOPLAMDA HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 131 OLDU!
 
Öte yandan; Fahrettin Koca'nın son açıkladığı verilere göre; yeni tip koronavirüs (covid 19) nedeniyle dün 23 ölüm gerçekleşti. Böylelikle, toplamda hayatını keybedenlerin sayısı 131 oldu.
Toplam vaka sayısı 9. 217 oldu.
 
 
 
twitter takip