Fahrettin Altun: Basının bir kısmı darbelere zemin hazırlıyor

Fahrettin+Altun:+Bas%C4%B1n%C4%B1n+bir+k%C4%B1sm%C4%B1+darbelere+zemin+haz%C4%B1rl%C4%B1yor
ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İletişim Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Türk Basın Tarihini Yeniden Düşünmek Sempozyumu'na katıldı.

"Türk Basın Tarihini Yeniden Düşünmek Sempozyumu"nda konuşan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, basının bir kısmının darbelere zemin hazırladığını iddia ederek, "5. kol faaliyetleri yaptığını, itibar suikastlığına giriştiğini maalesef görüyoruz" dedi.

Altun'un açıklamalarının bir bölümü şöyle:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde son 20 yılda Türkiye'nin çok büyük atılım gerçekleşti. Bu gerçeğe rağmen, basın özgürlüğü, ifade hürriyeti gibi kavramlar, içeride ve dışarıda, ülkemiz aleyhine çarpıtılmış ve istismar edilmiş yaklaşımlarla Türkiye aleyhtarlığının bir malzemesi olarak kullanılmaya çalışılıyor. Bu siyasi, ideolojik ve kötücül yaklaşımın elbette farkındayız. Türk basınının bir kısmının darbelere zemin hazırladığını, 5. kol faaliyetleri yaptığını, itibar suikastlığına giriştiğini maalesef görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'mız 27 Mayıs'ta Demokrasi ve Özgürlük Adası'nda tarihi bir konuşma gerçekleştirdi ve o konuşmada, nasıl medya üzerinden işlenen yalanlarla demokratik bir hükümetin darbeyle alt edildiğini, Adnan Menderes ve arkadaşlarının nasıl idama götürüldüklerinin fotoğrafını çekti. Basın tarihinin de aslında bir anlamda o karanlık yanının resmini çizmiş oldu.

Basının, sadece ve sadece, demokrasiyi güçlendirme, kamuoyunun haber alma hürriyetine hizmet etme, toplumu sağlıklı ve doğru bir şekilde bilgilendirme doğrultusunda çalışması gerekir. Ancak bir kısım basının yerli ve milli bir çizgide durmak yerine bugün hala müstemleke zihniyetinin borazanlığını yaptığına üzülerek şahitlik ediyoruz. Popülist yayın politikalarının kamu yararının önüne geçmesi ise medyanın demokratik sistemlerde oynadığı kritik rolü zayıflatan bir unsura dönüşüyor. Bugün medyada 5N1K kuralının unutulduğunu, hiçe sayıldığını görüyoruz."

twitter takip