Ertuğrul Özkök: Bence en büyük riski alan iki gazeteci Mehmet Akif Ersoy ve Veyis Ateş’ti

Ertu%C4%9Frul+%C3%96zk%C3%B6k:+Bence+en+b%C3%BCy%C3%BCk+riski+alan+iki+gazeteci+Mehmet+Akif+Ersoy+ve+Veyis+Ate%C5%9F%E2%80%99ti
ABONE OL

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, bugünkü yazsında İçileri Bakanı Süleyman Soylu'nun konuk olduğu Habertürk TV özel yayınını yorumladı.

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Ertuğrul Özkök, bugünkü yazısına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun konuk olduğu Habertürk TV'de yayınlanan "Açık ve Net Özel" programını taşıdı. Kübra Par'ın moderatötlüğünde Habertürk TV programcıları Veyis Ateş, Mehmet Akif Ersoy ile konuk gazeteciler TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz'ın Soylu'ya sorularını yönelttiği programla ve gazetecilerle ilgili çok sayıda eleştiri yapılmıştı.

Bu eleştirileri bugünkü köşesine taşıyan Özkök, "Bence en büyük riski alan iki gazeteci Habertürk çalışanı Mehmet Akif Ersoy ve Veyis Ateş’ti" dedi ve Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan'ın Merdan Yanardağ ile İsmail Saymaz'a yönelik eleştirileri için "Bence insafsızlık etmiş" ifadelerini kullandı.

Yazısının bir bölümünde "Ombudsmanlık hiç hazetmediğim bir şey" diyerek isim vermeden Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici'yi hedef alan Özkök, "Bazı gazeteciler soru sormayı kavga etmekle karıştırıyor. Bakanın sözünü kesmeyi, cevap alamayınca boğazına sarılmayı gazetecilik olarak görüyorlar" dedi.

Bildirici, yayın akşamı attığı tweet'inde şu ifadeleri kullanmıştı:

"Gazeteci bu kadar kibar olmak zorunda değil. Bakan konuya girmiyor, propaganda yapıyor, onlar dinliyor. Soylu soruya cevap vermiyor ama gazeteci de cevap için ısrar etmiyor. Bu program, Soylu’nun olduğu kadar gazetecilerin de sınavı…"

 

twitter takip