Ersoy Dede Türkiye'den giden mültecileri yazdı, Fatih Portakal'a sataştı: 'Şimdi neden sinirleniyorlar?'

Ersoy+Dede+T%C3%BCrkiye%E2%80%99den+giden+m%C3%BCltecileri+yazd%C4%B1,+Fatih+Portakal%E2%80%99a+sata%C5%9Ft%C4%B1:+%E2%80%99%C5%9Eimdi+neden+sinirleniyorlar?%E2%80%99
ABONE OL
Star yazarı Ersoy Dede bugünkü yazısında Türkiye'den ayrılan göçmenleri yazdı. Yazısında; Fox TV Ana Haber Bülten sunucusu Fatih Portakal'ı da eleştiren Ersoy Dede, "Anlamadım ki.. Geldiklerinden beri ‘gitsinler’ kampanyası yapan Portakal ve diğer tüm turunçgiller, şimdi insanlar kendilerine başka çıkış yolları arıyorlar diye neden sinirleniyor" dedi. Türkiye'nin, İdlib'de verdiği 34 şehidin ardından Avrupa'ya gitmek isteyen mültecilere kapıları açmasının ardından çok sayıda mülteci Edirne Pazarkule Sınır Kapısı'ndan Yunanistan ve Bulgaristan sınırına geçmeye çalışıyor. Yunan hükumetinin kararı ile de Yunan polisi göçmenlerin geçişini engellemek için sık sık gaz ve bombası kullanıyor ve sert müdahalelerde bulunuyor. Göçmenlerin sınır kapısındaki bekleyişleri de sürüyor.

Sınır kapısı dışında yasal olmayan yollardan Yunanistan'a geçen göçmenler ise Avrupa'nın içlerine doğru ilerliyor

Bu gelişmelerin ardından Star yazarı Ersoy Dede de, bugünkü yazısında mültecilerin neden Türkiye'den gitmek istediklerine dair bir yazı kaleme aldı. Yazısında daha çok Türkiye'den giden mültecileri eleştiren Fox TV Ana Haber Bülteni sunucusu Fatih Portakal'a değinen Ersoy Dede, Portakal'ın ve Suriyeli'leri ülkede isteyenlerin şimdi neden eleştiride bulunduklarını anlamadığını belirterek şunları yazdı: Washington Portakalı ekrandan parmağını sallayarak sitem ediyordu gidenlerin ardından; “Bazılarını memnun edememişiz galiba.. Bu ülke sizin hayatınızı kurtardı. Sizin, eşinizin, çocuklarınızın hayatını kurtardı..” diyordu.. Anlamadım ki.. Geldiklerinden beri ‘gitsinler’ kampanyası yapan Portakal ve diğer tüm turunçgiller, şimdi insanlar kendilerine başka çıkış yolları arıyorlar diye neden sinirleniyor? Gelmesinler diye etmediklerini bırakmamışlardı. E gidiyorlar işte. Hatta gidemiyorlar bile. Bir bilinmeze sürükleniyorlar. Yeni ve belki de sonu faciayla bitecek bir maceraya yelken açıyorlar. Ama Portakal ve türevleri hâlâ memnun değil. “Bu ülke sizin hayatınızı kurtardı” diyor. Şu kibire bakın hele.. Şu enaniyete.. Ee? Hayatını kurtardığınız o insanın, günün sonunda ne yapmasını istiyordunuz?
***
Neden gidiyor mülteciler? Hiç düşündünüz mü? Portakal’ın istediği gibi minnettar olup Fox Tv’nin kapısında sabaha kadar dua etmek yerine neden kaçış yolu arıyorlar? Yoksa, yoksa ne?!.. Hayatlarını kurtarmışız.. Öyle buyuruyor Tilkilerin Portakal.. Mantar tabancası patlasa korkudan evinden çıkamayacak olan adamların, bu iç savaştan kaçanlarla ilgili acımasız yorumlarına bakıp, ancak onlar adına utanabiliyorum. Ak Parti siyasetiyle ayrı düşmüş, stratejik yüzeyselliğin peşinden koşan bir kaybetmiş, Edirne’ye yürüyenlere bakıp şöyle yazmış; “ hani biz ensar/muhacir anlayışıyla kucak açmıştık onlara, şimdi Avrupa’ya karşı kart olarak mı sahaya sürüyoruz?”.. Bu meselelere uzak biri olsa oturur anlatırsın. Ki oturup uzun uzun anlattıklarım da oldu, olmadı değil. Fakat bu arkadaşlar, işin içinde. Yani iç savaştan kaçan bir komşumuzu misafir etmekle onu zincir altında tutmak arasındaki farkı bilecek durumda. Peki neden böyle yapıyor? Çünkü çukur olmak bunu gerektiriyor.. TÜRKİYE'DEN AYRILAN GÖÇMEN SAYISINI AÇIKLADI! Öte yandan; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter hesabından bir açıklama yaparak bu sabah itibariyle Edirne üzerinden Türkiye'den ayrılan mülteci sayısının  76.358 olduğunu açıkladı. async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

 Yunanistan Savunma Bakanı Yardımcısı Alkiviadis Stefanis da yaptığı açıklamada; "Sınırımızda dün 9.600 girişim ihlal oldu" dedi ve Türkiye'ye suçlamalarda bulundu.

Stefanis, “Dün sınırlarımızda 9.600 ihlal yaşandı bunların hepsini başarıyla çözdük” dedi. Sınırda organize bir geçiş hareketi olduğunu öne süren Stefanis, “Türkiye onları durdurmamakla kalmıyor aynı zamanda onlara yardım da ediyor” iddiasında bulundu. Reuters haber ajansının Uluslararası Göçmen Organizasyonu isimli kuruluşun verilerini paylaştı. Sivil toplum kuruluşunun rakamlarına göre Türkiye-Yunanistan sınırında yaklaşık 13.000 insan bulunduğu belirtildi. Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelyos Petsas dün yaptığı açıklamada da; "Yunan sınır kapısında 4 binden fazla düzensiz göçmenin örgütlenmiş bir biçimde sınırı yasadışı geçme teşebbüsü Yunan polisi tarafından başarıyla önlenmiştir" demiş ve 66 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu. Sınırı geçmeye çalışan yüzlerce göçmen geçişleri önleyen Yunan polisine taş ve ateşe sarılmış bez parçaları attığı da söylenirken, Yunanistan Devlet Televizyonu'na konuşan görgü tanıkları Türk makamlarının da sınır bölgesinde mahsur kalan göçmenleri, Yunan sınırına dayanmaları için teşvik ettiklerini iddia etmişlerdi.      
twitter takip