Erdoğan'dan, TÜSİAD Başkanı'na: Sen bize ders veremezsin, haddini bil!

Erdo%C4%9Fan%E2%80%99dan,+T%C3%BCS%C4%B0AD+Ba%C5%9Fkan%C4%B1%E2%80%99na:+Sen+bize+ders+veremezsin,+haddini+bil%21;
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan'a çok sert tepki gösterdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan'a tepki gösterdi. "Dış politikada sen bize ders veremezsin" diyen Erdoğan, "Sen daha çıraksın, kalfa dahi olamadın. Dün bir, bugün iki... Ne oldu ki ders vermeye kalkıyorsun. Önce haddini bil! Haddini bil!" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"TBMM'mizin komisyon ve genel kurul faaliyetlerinde sizlere muvaffakiyetler diliyorum. Adana'daki gençlik şölenindeki coşku, AK Parti ile gençler arasındaki köprüyü görmemize imkan sağlamıştı. Gençlerimize müjde vermek istiyorum. Öğrenci affı teklifini önümüzdeki günlerde Meclis'e sunuyoruz. Eğitimlerini bırakma mecburiyetinde kalanlara dönüş yolunu açıyor.

EFES-2022'de Ege'deki gelişmelerle ilgili mesajımızı ilettik, İzmir teşkilatlarımızla bir araya geldik. Üzerimize salınan Yunanistan üzerinden ülkemize karşı oynanan oyunun farkındayız. Sorun Yunanistan'ın bunun farkında olmaması ya da gönüllü figüranlığı olmasıdır. Film çekimlerinde en çok yıpranan figüranlardır. Ancak sahnede onların ismi gözükmez. Yunanistan'ın başına gelen budur. yanlışta ısrar ederse başına gelecek olan da budur. Biz bölgemizde ve dünyada varlığımızı tahkim ederek hep sürdüreceğiz. Onlar bu kafayla figüranlıktan öteye gidemeyecektir.

Ülkemizde zor şartlarda kurulan uçak, silah, makine fabrikalarını kapatarak savunma sanayimizi dışa bağımlı hale getiren, adalar meselesinde ülkemizi bu tartışmaların içine düşüren, ülkemizin hak ettiği konumda yer almasını sağlayamayan taktik değil stratejik hatalarıyla Türkiye'nin çıkarlarını koruyamamış bu parti bize ders veremez. Kılıçdaroğlu, 'CHP eski CHP değil' diyor. Millet eskisinden ne gördü ki yenisinden fayda beklesin. Onlar kendi içlerindeki Rum, Yunan, PKK, FETÖ, beşinci kol elemanlarını temizlesinler.

NATO meselesinde de İsveç ve Finlandiya somut, net adımlar atana kadar duruşumuzu değiştirmeyiz. Ey TÜSİAD'ın başına gelen beyefendi; dış politikada sen bize ders veremezsin. Sen daha çıraksın, kalfa dahi olamadın. Dün bir, bugün iki... Ne oldu ki ders vermeye kalkıyorsun. Önce haddini bil! Haddini bil! Ve bunlar da akıllarını başlarına almadıkları sürece iktidarın kapısından içeri giremezler.

Biz dış politikada İsveç, Finlandiya niye bunlara karşı tavır alıyoruz? İsveç'in, Finlandiya'nın sokaklarında terör örgütleri cirit atarken biz onlara kapılarımızı mı açacağız? Ey TÜSİAD siz onların yanında yer alabilirsiniz, biz şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız.

Sizden önce gelen ağbabalarınız da aynı kafadaydılar, görüyorum ki siz de aynı kafadasınız. Eğer TÜSİAD bu gidişiyle devam ederse bu iktidarın kapısını hiç çalmasın. Ve görüyorum ki siz aynı merkezden idare ediliyorsunuz; CHP. Oradan size neyi sufle ediyorlarsa siz de aynen o ağızla konuşuyorsunuz.

Dünyada ülkemizin adını Turkey'den Türkiye'ye dönüştürme adımını başarıyla hayata geçirirken milli havayolumuz da Turkish Airlines değil Türk Hava Yolları ismiyle yapacaktır. Bu kadarı öküz altında buzağı arayanlara herhalde yeter.

2023 seçimleri için geri sayımın başladığını söyleyebiliriz. Seçim takvimi kendi mecrasında ilerliyor."

twitter takip