Erdoğan'dan partisine Kılıçdaroğlu talimatı!

Erdo%C4%9Fan%E2%80%99dan+partisine+K%C4%B1l%C4%B1%C3%A7daro%C4%9Flu+talimat%C4%B1%21;
ABONE OL

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun 'Bizdeki seçmen bilgileri YSK’nin elinde yok' açıklaması AKP cephesinde de yankı buldu. Erdoğan’ın “Bu iddiaları araştırın. YSK da bunu araştırmalı” dediği öğrenildi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu'nun elinde de yok, her bir seçmeni, ilk kez sandığa gidip oy kullanacak seçmenleri de biliyoruz, evlerini, adreslerini de biliyoruz, doğum yerlerine de bakıyoruz. Kaç yabancının oy kullanacağını biliyoruz" açıklamalarının araştırılmasını istedi.

Hürriyet'ten Ebru Karatosun'un haberine göre, AKP'nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları da gündeme geldi. Erdoğan toplantıda Erdoğan’ın “Bu iddiaları araştırın. YSK da bunu araştırmalı” dedi. AKP kurmaylarının, Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarının hukuki boyutuyla ilgili araştırma yaparak Erdoğan’a sunacağı öğrenildi.

'MİLLETVEKİLİ ADAYLARI ÜZERİNDE ÇALIŞMA YAPIN'

Erdoğan'ın toplantıda ayrıca “Bundan sonra daha çok arazide olacağız. Daha çok çalışacağız. Artık seçim sathı mailine girmiş olduk. Milletvekili adayları üzerinde çalışma yapın. Alternatif isimler oluşturun" dediği de belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bundan sonra yapılacak MKYK toplantılarına bütün bakanların katılması konusunda talimat verdiği öğrenildi.

TÜM BAKANLAR MKYK TOPLANTILARINA KATILACAK

Erdoğan ayrıca, bundan sonra gerçekleştirilecek MKYK toplantılarına tüm bakanların katılması konusunda da talimat verdi.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesinden Ruhat Mengi'ye verdiği röportajda "Elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu'nun elinde de yok, her bir seçmeni, ilk kez sandığa gidip oy kullanacak seçmenleri de biliyoruz, evlerini, adreslerini de biliyoruz, doğum yerlerine de bakıyoruz. Kaç yabancının oy kullanacağını biliyoruz, 400-500 bin kişi gibi yüksek bir rakam yok, öyle bir rakam geldiğinde onu hemen kamuoyuyla paylaşırız" ifadelerini kullanmıştı.

twitter takip