Enver Aysever: Medyada arkadaşlara çağrımdır, herkes mal varlığını açıklasın!

Enver+Aysever:+Medyada+arkada%C5%9Flara+%C3%A7a%C4%9Fr%C4%B1md%C4%B1r,+herkes+mal+varl%C4%B1%C4%9F%C4%B1n%C4%B1+a%C3%A7%C4%B1klas%C4%B1n%21;
ABONE OL

Gazeteci Enver Aysever, Mudanya Belediyesi’yle iş ilişkisine dair hakkında gündeme gelen yeni iddialar ardından açıklama yaptı.

Gazeteci Enver Aysever, geçen haftalarda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki atölye çalışması ardından bugün de Mudanya Belediyesi’ne ilişkin iddiaların gündeme gelmesi üzerine açıklama yaptı. Konuyla ilgili bir açıklama da Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’dan geldi.

Bugün yandaş Sabah’ta yer alan haberde, Mudanya Belediyesi'ne yıllarca etkinlik düzenleyen Enver Aysever'in Mudanya Belediyesi’ne yapacağı kültür ve tarih danışmanlığı karşılığında 70 bin lira alacağı belirtildi.

Haber ardından kişisel Twitter hesabından açıklama yapan Aysever, “Değerli dostlar kim neden düğmeye bastı bilmiyorum ama güne yine memleketin en önemli meselesi benim yaptığım çalışmalarmış gibi TT listesinde başladım” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin iddialar ardından yaşananlar hakkında ifadeler kullanan Aysever, şöyle devam etti: “Sayın Tunç Soyer açıklamasında ayrıntı vermediği için girmediğim ihale, almadığım ücret üzerinden karalama kampanyası yürüdü. Sayın Soyer’i arayıp düzeltilmesini rica ettim. Halen de bekliyorum hakikatin kamuoyuna aktarılmasını.”

‘SOYER KUŞKU YARATTI’

Açıklamasının devamında, “Şimdi Mudanya ilgili kampanya başladı” diyen Aysever, şu açıklamaları yaptı:

“İki yıla yakın her cuma yaptığım atölye çalışmasıyla ilgili kampanya başladı. Emeğim karşılığı ayda alınan sekiz bin lira konu edildi. Kendi sosyal medya hesaplarımdan edebiyat atölye çalışmalarını zaten ben duyurdum. Mersin’de dört ay aynı çalışmayı yaptım. Benzer çalışmayı pek çok yazar, sanatçı yapmaktadır. Bu rastlantı olamaz. Tiyatrolar turnelere, festivallere katılır, ben de tiyatroda görev yaptım herkes gibi gösterilerde bulundum. Kültür sanat dünyasının üyesi olarak her çalışan gibi emeğimi aldım. Söz edilen rakamlar asla doğru değildir. Sayın Tunç Soyer maalesef süreci açıklamayarak kuşku yarattı.

Şu anda TV Kadıköy çalışanıyım görevimi sürdürüyorum. Yazarlık, TV programcılığı, atölye çalışması, tiyatro dışında faaliyetim yoktur. Geçen hafta yapılan gözaltının da rastlantı olduğuna inanmak istiyorum. Medyada arkadaşlara çağrımdır; herkes mal varlığını açıklasın."

TÜRKYILMAZ’DAN AÇIKLAMA

Haberler ardından kişisel Twitter hesabınan açıklama yapan CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da, “Yazar Enver Aysever ile Mudanya Akademi bünyesinde yazı atölyesi çalışması yasal telif hakkı ödenerek gerçekleştirilmiştir. Belediyemizin tüm ödeme kalemleri müfettişlerce denetlenmektedir. Yazarlarımızla telif hakları ödenerek ortak kültür sanat faaliyetlerimiz sürecektir” dedi.

twitter takip