Enver Aysever kendisini Nazım Hikmet'in sözleriyle savundu: 'Vatan hainliğine devam ediyor hala...'

Enver+Aysever+kendisini+Naz%C4%B1m+Hikmet%E2%80%99in+s%C3%B6zleriyle+savundu:+%E2%80%99Vatan+hainli%C4%9Fine+devam+ediyor+hala...%E2%80%99
ABONE OL

Sosyal medyadan paylaştığı karikatür nedeniyle hakkında soruşturma açılan Enver Aysever, serbest bırakıldıktan sonra açıkla yaptı.

 

Gazeteci-yazar Enver Aysever, sosyal medya hesabından paylaştığı paylaştığı bir karikatür sonrası tepkilerin hedefi olarak hedef gösterilmişti. Bunun üzerine harekete geçen başsavcılık da Aysever hakkında soruşturma başlatmıştı. Dün ifade vermeye giden Enver Aysever, savcılıkta verdiği ifadenin ardındans erbest bırakıldı. Aysever, serbest bırakılmasının ardından İrfan Değirmenci ile Halk Haber'e açıklamalarda bulundu.
 
Halk.com.tr'deki habere göre; Enver Aysever, Terörle Mücadele Şubesi'ne verdiği ifadede ise; "Karikatür bana ait değildir. Ünlü bir karikatürist olan Birol Çün'e aittir. Karikatürü gördüğümde ülkemizin inanç sahibi insanlarımızı manipüle eden, dini ticarete alet eden insanlara yönelik bir eleştiri olduğunu gördüm. Sayın Diyanet İşleri Başkanının, Sayın Sağlık Bakanının ve hatta Sayın Cumhurbaşkanının uyarılarına rağmen bir grup halk tabiri ile "yobaz" diyeceğimiz çevrelerin kural tanımaz davranışlarının halk sağlığını tehdit ettiğini gördüm" ifadelerini kullandı.
 
Aysever, yazarlık ve gazetecilik hayatı boyunca temel insan haklarını ifade ve inanç özgürlüğünü savunmuş bir gazeteci olduğunu vurgulayarak, "Bu iftiraları reddediyorum" dedi.
 
Aysever, uyarısıyla inanç sahibi insanların haklarını savunduğunu belirtirken, "Temiz müslümanları sömürerek zenginleşen çevrelere karşı her aydının bu savunmayı yapması gerektiğine inanıyorum. Büyük çoğunluğu müslüman olan ülkemizin bilimden kopmasının nelere mâl olacağını görüyorum, dolayısıyla din simsarlarıyla mücadeleyi el ele vermemiz gerektiğine inanıyorum" dedi.
 
Defalarca paylaşılmış olan karikatürün, kendisine yönelik bir linç kampanyasına dönüştüğünü de söyleyen Aysever, sözkonusu paylaşımı kaldırmasının ise pişmanlıktan değil ailesini ve çevresini korumak adına hedef olmamak gayesinden kaynaklandığının altını çizdi. 
 
Aysever şöyle devam etti:
 
Bugün bana "Enver Aysever teröristtir" diye sosyal medyada alçakça saldırıda bulunanlara karşı vereceğim yanıt Nâzım Hikmet'ten olacaktır. Eğer suçumuz hakikati söylemek, halkın çıkarlarını savunmaksa Enver Aysever de Nâzım ustası gibi vatan hainliğine devam ediyor hâlâ! Son bir cümle hangimizin yurtsever ve namuslu aydın olduğu çok kısa zamanda tarih sahnesinde yerini bulacaktır. 15 Temmuz alçak FETÖ kalkışmasının ardından nasıl dirençle yurdumuzu ve demokrasimizi savunduysak, bundan sonra da din bezirganlarına karşı memleketimizi savunmaya devam edeceğiz. Söyleyeceklerim bundan ibarettir, başkaca söyleyeceğim yoktur.
 
"Kendimi savunmadım, itham ettim"
 
"İfadesinin ardından serbest bırakılan Enver Aysever, İrfan Değirmenci ile Halk Ana Haber'e bağlanarak, "İşlemediğim bir suçun savunmasını vermek zorunda bırakıldım. Tabii ki kendimi savunmadım, itham ettim. Suç işleyenler hakkında suç duyurusunda bulundum" ifadelerini kullandı. 
 
Enver Aysever, serbest kaldıktan sonra Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise; "Değerli dostlar bu utanmaz saldırıyı hep birlikte yaşadık ve siz destek verdiniz, teşekkür ederim. Vatan Emniyet’te ifade ardından serbestim.  Zor günlerde varlığınızı bilmek değerli" diyerek kendisine destek mesajı atan meslektaşlarına ve takipçilerine teşekkür etti.
 
twitter takip