Ensonhaber sitesinen Odatv'ye destek geldi!

Ensonhaber+sitesinen+Odatv%E2%80%99ye+destek+geldi%21;
ABONE OL

OdaTV yayınlarına odatv.com devam ediyor. Bu arada ensonhaber sitesinden de Odatv'ye yardım çağrısı geldi.

 

Yayınladıkları Libya şehidi MİT görevlisi haberi nedeniyle erişime kapatılan Odatv.cok internet sitesi yayınlarına YouTube ve odatv.com üzerinden devam ediyor.

Odatv.com üzerinden yapılan yayın gelen erişim engelinin ardından odatv.com.tr üzerinden yapılmaya başlandı. odatv.com'a şuan giriş sağlanabiliyor ve haberler okunabiliyor. 

Haber müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç'ın tutuklandığı soruşturmada, genel yayın yönetmeni Barış Pehlivan da sancıya verdiği ifadenin ardından tutuklama talebiyle ceza hakimliğine sevkedildi.

Odatv yayınlarına YouTube üzerinden de devam ederken, erişime engellenen siteye ensonhaber.com adlı siteden de destek geldi. EnsonHaber sitesi sayfaısndan yayınladığı mesajda; OdaTV'nin kapatılmasının medya açısından bir facia olduğunu söyledi ve sayfalarının OdaTV'ye açık olduğunu belirterek "Gelin size pencere açalım, yayınlarınıza devam edin" çağrısında bulundu.

Ensonhaber, OdaTV'nin yaptığı MİT görevlisinin cenaze haberinin yanlış olduğunu ve sorumluların hakkındaki yasal işlem yapılmasının doğru olduğunu savunsa da, ilgili haberin değil sitenin tamamen kapatılmasının yanlış olduğunu vurgulayarak şu açıklamayı yaptı:

Oda TV'nin direkt kapatılması medya iletişimi açısından bir faciadır. Medya tek sesli hale getirilerek susturulamaz. Tehditle hiçbir konuda özgün fikrini söyleyemeyecek hale getirilen medya kimseye bir fayda sağlamaz. Söz konusu içeriğe engel getirilmesi ve bu haberi hazırlayanlar hakkında gerekli hukuki soruşturmanın yapılması meşru bir durumdur. Bir MİT çalışanını deşifre etmek ve devletimizin gözbebeği istihbarat kurumu MİT'i sıkıntıya sokmak elbette büyük bir suçtur ve sorumluları hakkında gereken de derhal yapılmalıdır. Gazetecilerin daha önce de defaatle belirttiğimiz üzere SUÇ İŞLEME LÜKSLERİ YOKTUR! Ancak burada haberi yapan gazeteciler ve haber cezalandırılacağı yerde direkt olarak ODA TV'yi kapatmak zamanın ruhuna ters ve son derece üzücü bir uygulamadır. Bu yanlış karardan bir an evvel dönülmesi dileğiyle..

 

Ensonhaber'in bu çağrısı "Gelecek linçlere karşı yürkeli bir davranış" olarak yorumlanarak takdirle karşılandı.

 

 

twitter takip