Elit İşcan medyaya tepki gösterdi: Tek bir ifade yansıttılar

Elit+%C4%B0%C5%9Fcan+medyaya+tepki+g%C3%B6sterdi:+Tek+bir+ifade+yans%C4%B1tt%C4%B1lar
ABONE OL

'Yaşamayanlar' dizisinin setinde rol arkadaşı Elit İşcan'a cinsel saldırı ve hakarette bulunduğu iddiasıyla yargılanan Efecan Şenolsun'un 17 yıl 4 ay hapis istemiyle yargılandığı davaya geçtiğimiz günlerde devam edildi.

Anadolu 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dördüncü duruşmada tanıklar dinlendi. Duruşma 4 Şubat 2021 tarihine ertelendi. 

'Görgü tanıkları var'

Elit İşcan duruşmanın ardından yapılan haberlerde yalnızca sanık tarafının söylediklerine yer verilmesine tepki gösterdi. İşcan, cinsel saldırı ve hakaretlere maruz kaldığını belirterek tanık Yeşim Girgin ifadesi için "Şaşırmadık" dedi. "Duruşma bu konuşulanlardan ibaret değil" diyen İşcan, olayın görgü tanıklarının olduğunu, duruşmanın 3,5 saat sürdüğünü söyledi.

İşcan, sosyal medya hesabından davanın dördüncü duruşmasının, medyaya eksik yansıdığını söylediği bir açıklama videosu paylaşarak, "Şenolsun'un cinsel saldırı iddialarını kabul etmemesine şaşırmadığını ve olayı gören tanıkların da ifade verdiğini" söyledi. İşcan'ın açıklaması şöyle:

"2018 senesinde yaşamayanlar dizisi setinde oyuncu Efecan Şenolsun’un cinsel saldırı ve hakaretlerine maruz kaldım. Yargılama süreci hala devam ediyor. 12 Kasım’da Anadolu Adliyesi’nde 4. Duruşma görüldü.

Bu duruşmayla ilgili bazı bilgiler yansıdı medyaya, daha doğrusu tek bir ifade yansıdı. O gün ifade veren tanıklardan biri, Efecan Şenolsun’un olay sonrası kendisiyle görüştüğünü ve olay günü sette alkollü olduğunu ve bana hakarette bulunduğunu kabul ettiğini, ancak cinsel saldırıda bulunduğunu kabul etmediğini söyledi. Bu bizim için sürpriz olmadı, zaten çıkıp 'evet yaptım, kabul ediyorum' demesini beklemiyorduk.

Ancak, o gün duruşma 3 buçuk saat sürdü. Hem o gün hem de bundan önceki konuşulanlar bu ifadelerden ibaret değil, olayın görgü tanıkları var. Cinsel saldırı ve hakaret anlarını doğrudan görmüşler, bu tanıklar, hem mahkemede hem de savcılıkta ayrıntılı bir şekilde ifadelerini verdiler. Bu ifadeler, benim dediklerimi doğrular nitelikteydi. Yargılama sürecine dair haberlere yansıyan küçük özet, gerçeği çok da yansıtmıyor."

ŞENOLSUN: ALKOLLÜYDÜM, SADECE OMZUNA DOKUNDUM

Oyuncu Efecan Şenolsun'un, İşcan'ın bahsettiği duruşmada, alkollü olduğunu İşcan'ın sadece omzuna dokunduğunu söylemişti. Olayın tanıklarından Yeşim Girgin, "Oyuncular Sendikası olarak Efecan Bey’le de görüştük. Kendisi olay sırasında alkollü olduğunu kabul etti. Temas olayının sadece omzuna dokunmak olduğunu, cinsel tacizde bulunmadığını söyledi" demişti.

YEŞİM GİRGİN NE DEMİŞTİ?

Yeşim Girgin ifadesinde şöyle demişti: “Haziran 2018’de Oyuncular Sendikası’nda genel koordinatör olarak çalışıyordum. Elit telefonda yaşadıklarını anlattı. Biz kendisine avukat desteği verebileceğimizi söyledik. Oyuncular Sendikası olarak Efecan Bey’le de görüştük. Kendisi olay sırasında alkollü olduğunu kabul etti. Temas olayının sadece omzuna dokunmak olduğunu, cinsel tacizde bulunmadığını söyledi.”

 

twitter takip