Ekrem İmamoğlu'ndan Halk TV ve Tele1'e destek: 'Türkiye'nin güvene ihtiyacı varken...'

Ekrem+%C4%B0mamo%C4%9Flu%E2%80%99ndan+Halk+TV+ve+Tele1%E2%80%99e+destek:+%E2%80%99T%C3%BCrkiye%E2%80%99nin+g%C3%BCvene+ihtiyac%C4%B1+varken...%E2%80%99
ABONE OL

İBB Başkanı İmamoğlu, Halk TV ve Tele1 yönelik cezaları kınayan bir açıklamada bulundu.

Halk TV ve Tele1'in  aaldığı 5 günlük ekran karartma cezasına bir tepki de İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi.
 
RTÜK'ün son zamanlarda sık sık yayın durdurma cezası verdiği muhalif yayın çizgisindeki kanallar Tele1 ve Halk TV'ye bu sefer 5 günlük ekran karartma cezası vermesi dünün gündemine bomba gibi düşmüştü.
 
Bu kararın yankıları devam ederken gazeteci ve siyasetçilerden tepki mesajları da gelmeye devam ediyor.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, iki kanala verilen ceza ve sosyal medya mecralarının kapatılmasına yönelik ifadeler hakkında açıklamada bulundu.
 
İmamoğlu, baskı ortamının ülkenin nefesini kestiğini söyleyerek, "Halk TV ve TELE 1 ekranlarının karartılması, sosyal medya mecralarının kapatılmak istenmesi asla kabul edilemez. Türkiye’nin güvene ihtiyacı varken, baskı ortamı ülkenin nefesini kesmektedir. Demokrasi ve fikir özgürlüğüne sahip olmayan bir ülke hiç bir alanda zenginleşemez" mesajını yayınladı.
 
twitter takip