Eczanelerden ücretsiz maske alımı başladı! Peki maskeler nasıl alınacak?

Eczanelerden+%C3%BCcretsiz+maske+al%C4%B1m%C4%B1+ba%C5%9Flad%C4%B1%21;+Peki+maskeler+nas%C4%B1l+al%C4%B1nacak?
ABONE OL

Önce PTT ev e-devlet üzerinden sipariş verilerek temin edilmesi planlanan maskeler artık eczanelerden ücretsiz olarak alınabilecek. Eczanelerden ücretsiz maske alımı da İstanbul ve Ankara'da başladı.

İstanbul'da eczanelerde ücretsiz maske dağıtımı başladı. Vatandaşlar ücretsiz maskelerini T.C. kimlik numaraları ve telefon numaralarını eczacıya vererek, telefonlarına gelen kod ile alabilecek.
 
İstanbul'da eczanelerde ücretsiz maske dağıtımı başladı. Vatandaşlar ücretsiz maskelerini T.C. kimlik numaraları ve telefon numaralarını eczacıya vererek, telefonlarına gelen kod ile maskelerini temin edebilecek.
 
ECZANELER ÜZERİNDEN DAĞITILACAK!
 
İHA'da yer alan habere göre İstanbul Eczacılar Odası, dün yaptığı duyuruda, ‘Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliği’nin yaptığı görüşmeler sonucunda, vatandaşa ücretsiz maske dağıtımının en hızlı ve güvenli şekilde eczaneler üzerinden yapılması kararı alınmıştır’ demişti.
 
"İSTANBUL'DA TOPLAM 2.5 MİLYON MASKE DAĞITILACAK"
 
Habertürk'ten Esra Boğazlıyan, bu duyurunun ardından İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu’yla konuştu.
 
Sarıalioğlu şunları söyledi:
 
"Sağlık Bakanlığı, 3 büyük dağıtım kanalımıza sevkiyatı tamamlamak üzere. İstanbul Ecza Koop. Selçuk Ecza ve Allians Ecza’ya sevkiyat tamamlanır tamamlanmaz 2.5 milyon maske dağıtılacak. Bu üç depoya sevkiyat tamamlandıktan sonra Sağlık Bakanlığı 20-65 yaş arası vatandaşın telefonlarına bir kod numarası gönderecek. Vatandaşlar da bu kod numarası ve TC kimlik numaralarıyla herhangi bir eczaneden ücretsiz maskelerini alabilecek. Bugünden itibaren eczanelerden vatandaşa ücretsiz maske dağıtımı başlayacak. 10 gün için kişi başı 5 maske dağıtılacak."
twitter takip