Duvar'da ayrılıklar sürüyor! 4 yazardan daha istifa kararı

Duvar%E2%80%99da+ayr%C4%B1l%C4%B1klar+s%C3%BCr%C3%BCyor%21;+4+yazardan+daha+istifa+karar%C4%B1
ABONE OL

Gazete Duvar Genel Yayın Yönetmeni Ali Duran Topuz ve Duvar English Genel Yayın Yönetmeni Cansu Çamlıbel'in ayrılıklarınından ardından 4 yazar da tepki olarak istifa etti.

Gazete Duvar'ın kuruluşundan bu yana Genel Yayın Yönetmenliğini yürüten Ali Duran Topuz, dün gece gazeteden ayrıldığını duyurdu.

Topuz’un ardından ‘Duvar English’ Genel Yayın Yönetmeni Cansu Çamlıbel ile gazetenin yazarları Bahadır Özgür, Şenay Aydemir, Hakkı Özdal ve Ayşe Çavdar da ayrıldıklarını açıkladı.

Topuz, Twitter paylaşımında şunları kaydetti: “Her şeyin bir başı vardır bir de sonu. Gazete Duvar’la bir bağım kalmamıştır. Mesai arkadaşlarıma, yazarlara, okurlara binlerce teşekkürler. Eleştiren, kızan, öven herkese de şükran. Hakkınızı helal edin. Bir kişiye hakkım helal değil. O kendisini gösterecek zaten.”

Gazete Duvar, Topuz’un genel yayın yönetmenliğinde Ağustos 2016’da yayın hayatına başlamıştı.

Topuz’un ardından ‘Duvar English’ Genel Yayın Yönetmeni Cansu Çamlıbel de gazeteden ayrılacağını duyurdu: “Ali’nin davetiyle katıldığım Gazete Duvar ailesinde o olmadığı takdirde benim de olmam söz konusu olamaz. İyi gazeteciliğe inanan ve destek veren herkesle nasılsa yine yeniden buluşuruz. Bu kadar kıymetli bir çabaya bu şekilde veda ediyor olmak kalbimizi kırdı elbet.”

Topuz’un tweet’ini alıntılayan Bahadır Özgür, şunları kaydetti: “Ali Topuz bir an dahi tereddüt etmeden yazı yazma imkanı sundu bana. Onun siyasal bakışının, ahlakının, üslubunun ürünü olan Duvar sayesinde çok fazla şey kazandım. Hakkını o da helal eder umarım. Duvar emekçilerine de sonsuz teşekkürler. Başka yerde görüşürüz yine…”

Şenay Aydemir ise şunları aktardı: “Duvar daha proje iken çağırdı beni Ali Topuz. Tek satırıma, tek bir cümle edilmedi. Duvar sayesinde çok özel gazetecilerle çalıştım, güzel insanlarla tanıştım. Ama bu serüven de buraya kadarmış. Cuma günü yayınlanacak son yazıyla birlikte Duvar’daki yazılarıma son veriyorum.”

Hakkı Özdal da Topuz’un tweet’ini alıntılayarak şunları ifade etti: “Benim için Duvar’ın başı Ali Topuz’la olmuştu, sonu da öyle oluyor.. 2016 yazından sonra, çok zor bir siyasal iklimde, çoğunu okuyucuların hiç görmediği onlarca insanın inşa etmeye başladığı Duvar’daki emekler baki kalacaktır. Orada bir iki küçük tuğlam olabildiyse ne mutlu bana.”

Ayşe Çavdar ise şöyle yazdı: “Ne olduğunu bilmiyorum, saatlerdir anlamaya çalışıyorum, ama Ali’siz bir Duvar’da olmayacağım ben de.”

twitter takip